fbpx

Platformă de știri și opinii

Proiect comun, în valoare de aproape 14 milioane de euro, între Târgoviște și Șotânga. Transportul public din zona urbană, adiacentă Târgoviștei, va fi schimbat radical

in Actualitate/Administrație by
Banner

Un proiect în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, fonduri europene, a fost depus pentru finanțare de către administrațiile publice de la Târgoviște și Șotânga. Proiectul prevede transformarea radicală a transportului public în zona urbană funcțională a Târgoviștei, prin achiziția de autobuze ecologice. Este vizată o zonă cu 25 de unități administrativ teritoriale, a transmis administrația publică de la Târgoviște.

Sursa foto articol: Cristian Stan/ facebook

„În urmă cu mai puțin de o oră, la numai 15 minute de la deschiderea apelului, a fost depus proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I” , proiect care vizează extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Prezenta investiție, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște – Primăria Șotânga, constă în achiziția a: Ø 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate; Ø 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; Ø 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu; Ø lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice; Ø activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

✅ Valoarea intervențiilor este de 13,788,828.98 euro, TVA inclus, din care 11,571,000.00 euro, fără TVA, reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

✅ Investiția propusă urmărește îndeplinirea obiectivelor strategice și operaționale stabilite prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Târgoviște, elaborat la nivelul zonei urbane funcționale, privind reducerea emisiilor de CO2 si a gazelor cu efect de seră datorate utilizării autoturismului personal, concomitent cu încurajarea și dezvoltarea de infrastructuri pentru moduri de transport alternative și durabile, nepoluante – transportul public.

✅ Finanțarea este asigurată din bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

A precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, în data de 16 mai.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top