fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Primăria anunță dezinsecție prin pulverizare aeriană, în perioada 9-13 iunie

in Actualitate/Administrație/Utile by
Banner

Timp de 4 zile, în perioada 9-13 iunie, la Târgoviște se va desfășura o amplă campanie de combatere a insectelor dăunătoare, a anunțat administrația publică locală. Este vorba de o dezinsecție realizată pe cale aeriană, a mai precizat Primăria Târgoviște.

Foto articol: Imagini cu un caracter ilustrativ

Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 9 – 13 iunie, în intervalul orar 05:30 – 10:00, se vor efectua acțiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, tigru de platan etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa Municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

Acțiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Substanţele folosite pentru combaterea dăunătorilor sunt insecticidele „Aqua K-Othrine EW20” și „SOLFAC TRIO 140 NF”, produse avizate de Ministerul Sănătății. Ele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.”

Au mai precizat reprezentanții administrației publice locale de la Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top