fbpx

Platformă de știri și opinii

PNL Târgoviște protestează față de miniștrii USR-Plus, prin blocarea DN 71

in Actualitate/Economie/Politică by
Banner

Manifestare politică inedită la Târgoviște. Reprezentanții PNL Târgoviște au ieșit, în stradă, să protesteze, față de partenerii din coaliția de guvernare de la USR-Plus. Mai precis, liberalii târgovișteni au ales varianta blocării DN 71 (la Târgoviște) pentru a protesta față de indecizia miniștrilor de la USR Plus (Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor), în ceea ce privește două proiecte majore de dezvoltare a județului Dâmbovița.

Este vorba de proiectul de reabilitare a DN 71 (segmentul Bâldana-Târgoviște), un proiect ce ar trebui implementat de Ministerul Transporturilor și unde exista o finanțare din fonduri europene, de aproximativ 120 milioane de euro, proiect ce a fost reziliat de actualul ministru, Cătălin Drulă și care, în viziunea ministrului, ar trebui înlocuit cu un alt proiect, un drum expres care să facă legătura între Târgoviște și București fără a tranzita localitățile.

Cel de-al doilea proiect, pentru care au protestat cei de la PNL Târgoviște, vizează COS Târgoviște. Fostul prim ministru, Ludovic Orban, promisese că activele combinatului vor fi preluate de stat, însă proiectul este blocat de actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLus), care a întârziat punerea sa în aplicare.

Reprezentanții PNL Târgoviște au blocat DN 71 din cauza acestor 2 proiecte, a căror neimplementare, spun liberalii, afectează grav dezvoltarea orașului Târgoviște și a județului Dâmbovița. Liberalii, au circulat, cu pancarte, pe o trecere de pietoni de la marginea Târgoviștei, pe DN 71, vreme de aproximativ 30 de minute, dorind ca prin acest mod să își arate nemulțumirea față de deciziile ministeriale, ce vizează cele 2 proiecte dâmbovițene amintite anterior.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top