Studiul de fezabilitate pentru Centura orașelor Pucioasa și Fieni a fost aprobat

in Administrație by
Banner

Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a validat traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni. Acest pas confirmă că proiectul îndeplinește toate criteriile tehnice și economice necesare pentru a demara, în cel mai scurt timp, procedurile de licitație pentru proiectarea tehnică și execuția centurii.

Următorul pas va fi demararea licitației pentru proiectarea tehnică și execuția centurii, marcând astfel începutul unei noi etape în dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Dâmbovița.

May be an image of road and text that says "CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA okaa DJ712 Cale ferata Râul Bizdidel MA Drum legatura drumul national DN71 umdekgtaromumnnar ON71pentru pentru asigurarea optimizar traficului anipuarnagsiana rutiers accesibilitatil zonele urbane fnzondurbamalecnsedrPu ale oraselor Pucioasa Fieni"

S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi, care va ajuta la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni. Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este un drum cu o lungime de 12,68 km, care pleacă din Brănești și urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din:

-2 benzi pe sens, fiecare având o lățime de 3,50 m;

-bandă mediană;

-benzi de încadrare;

-parapete protecție;

-4 poduri;

-13 pasaje.

La capetele traseului, sunt prevăzute două girații pentru a asigura toate relațiile de deplasare. Avem, de asemenea, două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC 136A, în #Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în #Fieni. Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71 Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune. Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

May be an image of road and text
May be an image of map, road and text

FOTO: Facebook, Corneliu Ștefan

Banner