fbpx

Platformă de știri și opinii

Alocările PNDL 2 stârnesc revolte social-democrate

in Analize/Politică by
Banner

Prima lovitură, cu adevărat de proporții,  înregistrată de PSD Dâmbovița după mazilirea liderului Adrian Țuțuianu s-a consumat joi, 20 decembrie.

Unul dintre liderii organizației, primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, a anunțat că renunță la funcțiile de conducere din PSD Dâmbovița. L-a urmat, în supărare, dar deocamdată doar atât, și deputatul Oana Vlăducă.

Așa cum a anunțat, într-o scrisoare deschisă, adresată președintelui interimar al PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, Dănuț Sandu (foto) spune că nu poate continua activitatea politică, de coordonare a zonei (Valea Dâmboviței) în condițiile în care stimulentele financiare de la Guvern (tot PSD), prin PNDL, au ocolit exact această zonă a județului Dâmbovița.

„Subsemnatul Sandu Gabriel Dănuţ, primar al comunei Voineşti din anul 2008, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Dâmboviţa, vă aduc la cunoştinţă că demisionez din funcţia de vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, din următoarele motive:

1. Sunt vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa din anul 2009, perioadă în care am coordonat activitatea politică în zona Colegiului electoral „Valea Dâmboviţei”, obţinând rezultate remarcabile la nivel judeţean, în toate scrutinele electorale, atât ca număr de voturi cât şi ca procentaj.

2. Sunt siderat şi dezamăgit că, acum, la sfârşitul anului 2018, Guvernul României nu a alocat nici măcar un leu, din cele 63 de milioane de lei repartizate judeţului Dâmboviţa, pentru finanţarea proiectelor, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, din localităţile Dragomireşti, Măneşti, Tătărani, Cândeşti, Voineşti, Malu cu Flori, Pucheni, Văleni Dâmboviţa, Pietrari, Bărbuleţu. Oare, de ce locuitorii de pe Valea Dâmboviţei, votanţi PSD în proporţie de peste 70%, sunt vitregiţi de investiţii chiar de un Guvern PSD?

3. Consider că nu mai pot fi coordonatorul politic al acestui district, deoarece repartizarea nedreaptă a fondurilor guvernamentale va duce, cu certitudine, la scăderea încrederii locuitorilor din comunele de pe Valea Dâmboviţei în Partidul Social Democrat, fapt ce se va reflecta în rezultate nesatisfăcătoare în alegerile care vor urma în 2019, respectiv alegerile europarlamentare din luna mai şi cele prezidenţiale din noiembrie.

4. La nivelul comunei Voineşti, am câştigat alegerile locale pentru funcţia de primar, pe listele PSD, în 2012 şi 2016, cu procente care au depăşit 88,5% şi consider că şi această comună merită să se dezvolte prin alocare echitabilă de fonduri guvernamentale, exact cum beneficiază celelalte localităţi ale judeţului nostru.

5. Sunt un om corect, demn şi devotat, dar nu doresc să fiu acuzat în nici un fel pentru rezultatele slabe pe care PSD, cu siguranţă, le va înregistra pe Valea Dâmboviţei, la următoarele alegeri, din cauza acestui tratament discreţionar faţă de locuitorii comunelor pe care le coordonez din punct de vedere politic, ca vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa.

6. Voi rămâne membru al Partidului Social Democrat, aşa cum sunt din anul 1998, de altfel singurul partid în care am activat cu onoare şi mândrie, dar nu pot accepta o astfel de discriminare în sânul Organizaţiei PSD Dâmboviţa. Chiar nicio localitate de pe Valea Dâmboviţei nu merita să-i fie finanţat un proiect de investiţii?

Cu deosebit respect,
Sandu Gabriel Dănuţ”
20.12.2018”, se arată în scrisoare.

Dincolo de mâhnirea edilului șef de la Voinești, realitatea este ceva mai nuanțată. În sensul în care, din 89 de localități, câte are județul Dâmbovița, doar aproximativ o treime au primit alocări financiare, la această rectificare bugetară(63 milioane de lei în total). Iar comuna Voinești a mai primit alocări prin PNDL (foto proiect).

Deputatul (n.m. tot PSD Dâmbovița, tot din siajul senatorului Adrian Țuțuianu) Oana Vlăducă (foto) a recționat, la rândul său, prin intermediul contului personal de facebook:

„MĂ BUCUR că din cele 63 de milioane lei alocate județului (sumă nu foarte mare în comparație cu alte județe) sunt #finanțate unele investiții care așteptau această soluție (unele nici nu aveau altă șansă de finanțare – vezi Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa).

  Nu pot, totuși, să nu fiu mâhnită când văd că zone întregi ale județului (cu rezultate electorale extraordinare pentru partidul de guvernământ) sunt pur și simplu șterse de pe lista alocărilor. Impresia generală este a unei pedepse politice. Dar ce vină politică or avea oamenii simpli care trăiesc în acele comune?!”. 

Dincolo de răspunsuri, cele două luări de poziție amintite anterior, demonstrează, dacă mai era nevoie, un singur lucru: PNDL 2 ( cu buget de zeci de miliarde de lei) nu a fost privit niciodată altfel, de către oamenii politici, decât ca o pușculiță politică. Borcanul cu miere, colectată de la toate „albinele”, dar din care se înfruptă doar „merituoșii”. Cine sunt ei? Recitiți declarațiile anterioare.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top