fbpx

Platformă de știri și opinii

Ziua Națională a României a fost marcată și la Târgoviște. Corneliu Ștefan (președinte CJD): „La Mulți Ani, România!”

in Actualitate/Administrație/Social by
Banner

Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a găzduit astăzi, 1 Decembrie 2021, un amplu ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României.

1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România.

La festivitățile prilejuite de împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, din partea Consiliului Județean Dâmbovița au participat: președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului, Cristian Avanu, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu. De asemenea, au fost prezenți: parlamentari, reprezentanți ai Prefecturii Dâmbovița, Primăriei Târgoviștei, Arhiepiscopiei Târgoviște, ai partidelor politice, Asociației Cultul Eroilor – filiala Dâmbovița, cadre militare, dar și numeroși cetățeni.

După slujba de pomenire, susținută de vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu, reprezentanții autorităților locale și județene au vorbit despre însemnătatea acestui eveniment în cadrul unei sesiuni de alocuțiuni.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a publicat, pe pagina sa de facebook, o parte din discursul susținut în fața dâmbovițenilor cu prilejul manifestărilor dedicate zilei de 1 decembrie, ce au avut loc la Târgoviște.

„1 Decembrie 1918 a fost o zi care a încununat, în cel mai frumos mod, trăirile și speranțele unei națiuni separate veacuri de-a rândul. Astăzi, la peste 100 de ani distanță, ne-am aflat în Piața Tricolorului, celebrând Ziua Națională a României!

?? Nu sunt chiar vremurile pe care am fi vrut să le trăim! Pandemia, efectele acesteia, dar și problemele ultimilor ani ne arată cât de importante sunt unitatea și stabilitatea țării noastre.România reintră însă pe drumul cel drept de la care s-a abătut în ultima perioadă. Depinde doar de noi cum ne construim viitorul, așa cum înaintașii noștri au făcut posibil prezentul nostru. Fiecare decizie pe care o luăm nu trebuie să se abată de la spiritul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia.

?? Astăzi, am reafirmat cu tărie că avem datoria să facem tot ce ne stă în putere, astfel încât românii să se bucure de tot ceea ce le-a oferit Dumnezeu. Dragi dâmbovițeni, acum mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari și să lucrăm împreună pentru a pune în valoare frumusețea și bogăția județului nostru.

?? La Mulţi Ani, România!

?? La Mulţi Ani, Români!

?? La Mulţi Ani, Dâmboviţeni!

?? Doamne Ajută!”

A transmis Corneliu Ștefan.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top