fbpx

Platformă de știri și opinii

Acces interzis auto

Lovitură înainte de Revelion! Accesul auto în zona Padina-Peștera interzis total

in Actualitate/Analize/Utile by
Banner

O adevărată lovitură, în egală măsură pentru turiști și hotelieri sau proprietarii de pensiuni și cabane, din zona Padina-Peștera, din Bucegii dâmbovițeni. Accesul auto în zonă este interzis, asta pentru că circulația autoturismelor pe DJ 713 (DJ 713 A) și DJ 714 este interzisă, conform unei comunicări transmise de IPJ Dâmbovița. Polițiștii dâmbovițeni nu își dau acordul, pentru că drumurile respective nu prezintă siguranță, pentru traficul auto, în special în această perioadă a anului.

Concret, este vorba de drumurile: DJ 713, DJ 714 și DJ 713A (vezi hartă zonă)

DJ 713 (Transbucegi, împărțit de județele Dâmbovița și Prahova) și DJ 714 (în administrare dâmbovițeană) sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina Peștera, din Bucegii dâmbovițeni. Conform unui comunicat al celor de la IPJ Dâmbovița:

Acces interzis auto
DJ 713 (parțial), DJ 713 A și DJ 714 sunt închise pentru traficul auto.

„Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, vă informăm cu privire la faptul că circulația este închisă pe următoarele drumuri publice:

– Drumul județean 714 Moroeni – Padina

– Drumul județean 713 A

– Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16)

Atragem atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe aceste sectoare de drum.”

Au transmis cei de la IPJ Dâmbovița.

Situație actuală

În zonă, au căzut cantități importante de zăpadă, în ultimele zile, și au avut loc mai multe incidente. O mașină, în care se aflau cinci persoane, între care trei copii, a rămas izolată în zăpadă, fiind nevoie de o intervenție excepțională a salvatorilor, pentru ajutorarea acestora (29 decembrie 2019).

Deasemenea în data de 28 decembrie, 40 de turiști, au sunat la 112, solicitând ajutor pentru că pe drum se formase gheață și nu mai puteau înainta. Zona (DJ 713,DJ 714) se află la mare altitudine 1400-1800 de m, iar circulația mașinilor este periculoasă pe timp de iarnă din cauza condițiilor specifice în acest anotimp. (vezi mai multe amănunte, despre evenimentel petrecute în zonă, aici și aici, Bazar Media).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top