fbpx

Platformă de știri și opinii

DJ 714 ghiață

DB| Apeluri în cascadă la 112, pentru a reclama gheața de pe drum (DJ 714)

in Actualitate/Utile by
Banner

Aproximativ 40 de turiști, probabil mai puțin obișnuiți cu deplasarea pe drumuri de munte, au sunat astăzi (27 decembrie) la 112 pentru a reclama că este gheață pe DJ 714 (peste 1500 de metri altitudine), și  nu mai pot să înainteze cu mașinile. Jandarmii montani dâmbovițeni, alături de salvamontiști și polițiști, au intervenit pentru a-i ajuta.

DJ 714 ghiață
Aproximativ 40 de turiști au solicitat ajutor la 112, pentru că era gheață pe DJ 714.

Conform celor de la Jandarmeria Dâmbovița:

Jandarmii montani de la Postul Peștera, salvamontiștii și poliția pentru platoul Padina au acționat în urma unui apel la 112, pentru sprijinirea și îndrumarea mai multor turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi.

Cei 40 de turiști din județele Prahova, Brașov, Constanța și mun. București se deplasau cu cele 20 de autoturisme pe ambele sensuri de mers de pe DJ 714, iar în zona Plaiul Mircei nu au mai putut continua drumul din cauza gheții formate pe carosabil. La fața locului au venit lucrători ai LDP și au dat cu material antiderapant, traficul fiind eliberat. Acțiunea s-a încheiat după 1 oră. (postare facebook, Jandarmeria Dâmbovița).

Zona în care se aflau turiștii care au solicitat ajutor se află la o altitudine de peste 1500 de metri. În perioada de iarnă, DJ 714 este de multe ori acoperit de zăpadă, ceea ce nu s-a întâmplat însă în data de 27 decembrie 2019. Datorită configurației drumului, aflat la mare altitudine, o mașină neechipată corespunzător pentru condiții de iarnă, poate bloca drumul (câte o bandă pe sens), dacă este în imposibilitatea de a mai înainta.

sursa foto articolfacebook, Jandarmeria Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top