Prefectul Claudia Gilia, un an de mandat

in Administrație by
Banner

A trecut un an de când Claudia Gilia, fost deputat în Parlamentul României, a preluat conducerea Instituției Prefectului Dâmbovița. Cu acest prilej, prefectul județului a organizat o conferință de presă în sala „Mihai Viteazul”, transmisă live de postul Bazar Tv, în cadrul căreia a prezentat bilanțul activității din cele 12 luni de la începerea mandatului.

La acest moment au luat parte președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, subprefecții Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu. Claudia Gilia a  declarat că anul 2022 nu a fost deloc unul ușor,  deoarece au fost întâmpinate obstacole și multe provocări.  Totuși, s-a încercat în permanență comunicarea cu cetățenii dâmbovițeni și înțelegerea problemelor pe care aceștia le întâmpină.

Cifrele nu mint, am avut un an plin, un an în care am muncit și am fost alături de oameni. Nu aș fi reușit, nu am fi reușit acest lucru fără aparatul de specialitate din Instituția Prefectului, fără sprijinul autorităților locale și în special al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, fără colegii din deconcentrate și fără partenerii sociali care au fost de un real ajutor în îmbunătățirea vieții dâmbovițenilor. Toți au conștientizat că în spatele unei funcții stă în primul rând responsabilitatea și seriozitatea cu care ne implicăm fiecare dintre noi în actul administrativ. Noi suntem în slujba cetățenilor, acesta a fost crezul nostru și rezultatele, cred eu, vorbesc de la sine. Am avut o serie de întâlniri, am avut multe acțiuni, dezbateri, conferințe, consultări cu toate categoriile de cetățeni și mă refer la elevi, sindicate, antreprenori, pensionari, reprezentanți ai UAT –urilor din județul nostru, dar și la specialiști din diverse domenii.

 Am avut aproape Guvernul României și acest lucru s-a văzut de multe ori atunci când în județ i-am avut invitați pe membrii Guvernului și amintesc vizitele pe care le-au făcut în județul nostru primul ministru, vicepremierul României, miniștrii care gestionează domenii strategice pentru județul nostru și mă gândesc aici la Agricultură, la Transporturi, la Economie, la Educație. Astfel am reușit să facem din județul nostru unul în care Guvernul să aibă un partener de nădejde și spre care să se îndrepte o serie de investiții strategice și linii de finanțare. În același timp, Instituția Prefectului a fost într-un dialog permanent cu toate UAT-urile din județul nostru, primarii și consilierii locali au fost mereu informați de ce oportunități au pentru a-și finanța proiectele din comunitate, ce modificări legislative au intervenit și au găsit în fiecare zi și la orice oră ușa instituției noastre deschisă pentru orice problemă au întâmpinat… Am spus adesea că lucrurile bune se fac în echipă. În întreaga activitate pe care am desfășurat-o unul dintre colaboratorii cei mai serioși, destoinici și implicați se află și astăzi alături de mine, este vorba de președintele CJD, Corneliu Ștefan. Amândoi am înțeles că parteneriatul dintre cele două instituții trebuie să fie unul solid și în beneficiul cetățenilor” , a declarat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat cuvântul în cadrul conferinței de presă și a felicitat echipa din conducerea Instituției Prefectului pentru modul în care au fost desfășurate activitățile în aceste 12 luni. De asemenea, acesta a ținut să precizeze că tot timpul va exista o colaborare puternică între CJD și Prefectură.

Cred că este pentru prima dată când, în județul Dâmbovița, mi-am dorit să schimbăm în primul rând climatul de colaborare între instituțiile din județul nostru, între Instituția Prefectului, CJD și cele 89 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița și toate instituțiile publice, inclusiv mediul de afaceri. Acum un an de zile a fost instalată o nouă echipă de conducere la Instituția Prefectului și pentru prima dată prefect în județul Dâmbovița a fost numită o doamnă. Am spus și în urmă cu un an că am toată încrederea pentru colaborarea pe care o vom avea pentru binele județului Dâmbovița și nu în ultimul rând pentru dezvoltarea comunităților locale… Am avut o colaborare foarte bună cu Instituția Prefectului și această colaborare a fost doar pentru dâmbovițeni și pentru proiectele pe care le avem împreună cu Guvernul României în fiecare unitate administrativ teritorială și proiectele majore pe care le-am gândit la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița…”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner