fbpx

Platformă de știri și opinii

Guvernul a hotărât: 29 noiembrie este zi liberă, oficial, pentru bugetari. Cine beneficiază de hotărâre

in Administrație/Social/Utile by
Banner

Ziua de luni, 29 noiembrie 2021, a devenit oficial zi liberă pentru bugetari, în urma unei hotărâri de guvern adoptată astăzi, 26 noiembrie.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern care a avut loc, vineri, la ora 12.30. Va fi, în acest fel, o minivacanță prelungită de Sf. Andrei și 1 decembrie, pentru angajații din sistemul de stat. Va fi zi liberă și pentru elevi și preșcolari, dar și pentru profesori. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Nicolae Ciucă, prim-ministru ( noiembrie 2021)

Proiectul de act normativ, adoptat de Guvernul Ciucă, prevede următoarele:

  • Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.
    (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
    (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
  • Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
  • Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.
Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top