fbpx

Platformă de știri și opinii

Primul curs online gratuit care îi va învăța pe copii cum să își salveze buncii de la AVC

in Actualitate/Educație by
Banner

În România se va lansa primul curs online gratuit, adresat copiilor, ce îi va ajuta să depisteze un AVC (atac vascular cerebral) și să își salveze bunicii într-o astfel de situație. Acesta va debuta prin programul Eroii FAST.

Foarte mulți copii din întreaga lume vor avea posibilitatea de a învăța cum să îi salveze pe seniori de la un atac vascular cerebral. Programul Eroii Fast va fi sprijinit de școli și licee partenere.

Împreună cu eroii Fred, Bruno, Clara și Tibi, copiii vor învăța cum să identifice semnele principale ale AVC, cum să reacționeze, dar mai ales, cum să intervină pentru a-i ajuta pe vârstnicii lor să-ți revină.

Vor fi 5 cursuri ce se vor desfășura online sau în clasă, în funcție de modul de funcționare a școlilor.

Proiectul acesta se va desfășura prin intermediul platformei campaniei, fastheroes.com, unde elevii se pot înscrie și, mai apoi, pot învăța simptemele AVC-ului, într-o serie de eBook-uri și jocuri educaționale.

Silviu Chivu, managing partner The Social Nest, susținător al acestei campanii a declarat că „Prin implementarea campaniei în România, sperăm ca mesajul acesteia să ajungă la un număr cât mai mare de copii și familii, pentru a salva în acest fel cât mai mulți bunici sau vârstnici aflați în pericol de AVC. Ne-am propus ca în 2021 să ajungem la cât mai multe instituții de învățământ primar din cât mai multe județe din România, astfel încât cei mici să aibe acces la aceasta informație educativă, în număr cât mai mare. Totodată, procesul de implmentare în școli va fi unul interactiv, atât în clase la momentul predării, cât și ulterior, în timpul liber, elevii având ocazia să participle la compețiile cu jocurile FAST, ce se vor organiza între clase sau chiar între școli. Pentru a ne atinge obiectivul, ne dorim și vom solicita susținerea persoanelor publice si a business-urilor sau a brandurilor ce activează în piața locală, cărora le vom veni în întâmpinare cu mesajul campaniei și rugămintea de a adera la această cauză, ajutându-ne să transmitem informația cât mai propagat”.

Această campanie a fost dezvoltată, inițial, în Grecia, de către Departamentul de Educație și Politici Sociale al Universității Macedonia. Până acum acest program a fost implementat și este în derulare în Grecia, Canada, Africa de Sud, Germania, Ucraina, Brazilia și Singapore, urmând să fie prezent și în alte state.

Context

1 din 4 oameni a suferit un accident vascular cerebral în timpul vieții, iar pe plan local sunt peste 1 milion de adulți predispuși la această afecțiune. Așa că, programul și-a propus o misiune – aceea de a recruta un milion de copii din întreaga lume, care vor ști cum să-și ajute bunicii în situația în care seniorii s-ar confrunta cu un accident vascular cerebral.

În România, minimum 10% din populația adultă suferă de afecțiuni cardiovasculare, iar în rândul acestora, incidența de AVC este de 1 la 2 persoane. O mare parte dintre copii, petrec mult timp împreuna cu bunicii lor, astfel ei pot ajuta la producerea unei diferențe reale, trezind interesul și atenția întregii familii, conform G4Media.

Studiile de cercetare au arătat că adesea, oamenii nu recunosc semnele cheie ale unui accident vascular cerebral și nu solicită imediat asistență medicală de urgență. 

Din cauza faptului că nu ajung în timp util la spital, majoritatea pacienților cu AVC nu beneficiază de tratament optim. Riscurile unui accident vascular cerebral sunt foarte ridicate în cadrul categoriei de vârstă de peste 60 ani.

Sursa: G4Media

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top