fbpx

Platformă de știri și opinii

Final de grevă la A.I.T.T

in Actualitate/Social by
Banner

Declanșată în data de 12 octombrie, în principal pentru motive de natură salarială, greva celor din Sindicatul „Valahia” Târgoviște, salariați ai societății ce asigură transportul în comun din Municipiul Târgoviște, s-a încheiat.

Începând din data de 18 Octombrie 2018 aceștia vor relua lucrul, iar traficul de transport persoane, asigurat de AITT, va reveni la normal.

Într-un comunicat de presă postat și pe pagina de socializare a sindicatului, se precizează, printre altele:

„Începând cu joi 18 octombrie 2018, orele 05,00 ÎNCETEAZĂ GREVA salariaților din SC AITT și se vor relua cursele pe TOATE TRASEELE LICENȚIATE, conform orarelor afișate în stații.”

Motivele pentru care a fost declanșată această grevă au fost soluționate (în mare parte). Iată cele mai importante revendicări ce au avut câștig de cauză, în urma grevei :

„- În cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu țin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihică, constatată prin decizia organului competent de expertiză medicală, acesta va beneficia de plăți compensatorii, în baza vechimii în unitate.

– Plățile compensatorii nu se vor acorda salariaților care vor fi preluați de către municipalitate, în cazul încetării contractului încheiat de către SC AITT SRL cu Primăria Târgoviște și ADI CIVITAS.

– Începând cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajaților se vor majora cu 200 lei .

– Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, începând cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masă în valoare de 15 lei/zi lucrată, pentru toți salariații din Societate, conform numărului de zile lucrătoare din cadrul unei luni calendaristice.

-Toate tichetele de masă restante, datorate salariaților începând cu luna august a anului 2017 și până în luna septembrie 2018, vor fi acordate integral până cel târziu în data de 20 decembrie 2018. Sumele încasate de societate de la Primăria Târgoviște vor fi direcționate prioritar pentru acordarea drepturilor salariale și tichetelor de masă, curente și restante.”

Totuși, la finalul comunicării în care se anunță încetarea grevei, liderul de sindicat (Nicolae Dragodănescu) anunță că dacă înțelegerea părților (n.n. sindicat, AITT, Primăria Târgoviște) nu va fi respectată, în ceea ce privește acordarea tichetelor de masă și a drepturilor salariale, greva va fi reluată.

Chiar dacă greva salariaților AITT a fost întreruptă iar transportul în comun de persoane va fi reluat în Târgoviște, problemele sunt departe de a fi rezolvate, în sensul în care conflictul AITT – Primăria Târgoviște( amănunte aici) este încă de actualitate.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top