fbpx

Platformă de știri și opinii

Protocol de colaborare între Camera de Comerț Dâmbovița și Primăria Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Protocol cu totul nou între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița și Primăria Târgoviște. Este pentru prima dată, după cum s-a precizat chiar astăzi, de către reprezentanții celor două părți, când se întâmplă acest lucru. În plus, după cum a amintit noul președinte al CCIR, omul de afaceri Valentin Calcan, după semnarea acestui protocol ‘‘Președintele Camerei de Comerț are statut de invitat și poate prezenta puncte de vedere la ședințele Consiliului Local atunci când sunt proiecte în dezbatere cu legătură spre mediul de afaceri.”

Declarații semnare protocol

Protocolul a fost anunțat oficial astăzi (28 ianuarie 2020) într-o conferința de presă ce a avut loc la Primăria Târgoviște. Iată câteva puncte de vedere, exprimate de semnatarii protocolului:

Camera de Comerț are o nouă formulă de conducere, care dorește să pună instituția acolo unde îi este locul, să fie un creuzet în care businessul să fie promovat și apărat. Avem o lege specială după care funcționăm și prin această lege putem să încheiem protocoale cu autoritățile locale astfel încât să ne îndeplinim rolul nostru de a reprezenta mediul de afaceri.Nu ne oprim aici, încercăm să încheiem protocoale și cu alte autorități și instituții publice, totul pentru antreprenorul dâmbovițean, pentru cetățeni și pentru investitorii dâmbovițeni. Rolul nostru este de a promova afacerile și de a avea un dialog eficient, corect, onest cu autoritățile locale. De ce cu Primăria Târgoviște primul protocol? Pentru că eu cred în rolul Camerei de Comerț de a avea o responsabilitate socială, cred că fiecare companie trebuie să se îndrepte către comunitate, iar Târgoviștea reprezintă principalul pol de afaceri din județ. Sper să fie un model pentru celelalte localități, autorități locale pentru a ne putea desfășura activitatea corect și onest.Vrem să încheiem cât mai multe astfel de parteneriate aici, în Dâmbovița, dar și cu celelalte Camere de Comerț din alte județe învecinate. Trebuie să facem promovare, să ne cunoaștem între noi, să aducem la aceeași masă cât mai mulți investitori, cât mai mulți oameni de afaceri, totul împreună cu autoritățile. Dacă vrem să avem oameni pregătiți, trebuie să fim onești, să asigurăm câștiguri salariale, pentru a avea o forță de muncă în regulă, pentru a evita ca oamenii să ne plece în străinătate. Sunt un duşman al lucrurilor la negru, la gri.”

A spus Valentin Calcan.

Până acum Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița nu a jucat rolul pe care trebuia să îl joace pentru comunitate, însă am convingerea că de acum înainte lucrurile se vor schimba și un prim pas important îl facem astăzi, și anume semnăm un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Târgoviște și Camera de Comerț Dâmbovița. Mă bucur că Primăria Târgoviște este prima instituție care intră într-o astfel de colaborare.

A spus și primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top