Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și Comisarul European pentru Locuri de Muncă, în vizită în Dâmbovița pentru evaluarea impactului finanțărilor europene

in Administrație by
Banner

Sâmbătă dimineață, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, au efectuat o vizită de lucru în județul Dâmbovița. În cadrul acesteia,  cei doi oficiali au inspectat proiecte finanțate prin fonduri europene, concentrându-se pe dezvoltarea și promovarea locurilor de muncă și a drepturilor sociale.

Prima oprire a fost la o companie din Târgoviște, beneficiară a unor finanțări europene, care a pus în aplicare programe de formare profesională pentru 118 ucenici. Această inițiativă a fost lăudată pentru impactul său pozitiv asupra pieței muncii locale și pentru contribuția sa la creșterea calității vieții în comunitate.

Întâlnirea cu ministrul Muncii a fost un prilej pentru autoritățile locale și reprezentanții guvernamentali să discute despre necesitatea continuării eforturilor în sprijinul formării și angajării tinerilor, precum și pentru a identifica soluții eficiente pentru combaterea șomajului și reducerea disparităților sociale. La întâlnire au mai participat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea.

May be an image of 4 people and monument

Pregătirea a 108 ucenici a fost asigurată prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar calificarea altor 10 a fost susținută din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj. De menționat este faptul că, după finalizarea formării profesionale, mulți dintre ucenici au rămas angajații firmei târgoviștene.  Fondurile europene sunt indispensabile dacă dorim o dezvoltare accelerată a județului Dâmbovița, iar faptul că se investește în calificarea sau recalificarea dâmbovițenilor nu poate decât să ne bucure” ,  a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

May be an image of 13 people, monument, bell tower and text
May be an image of 5 people
May be an image of 6 people and wedding
Banner