Gala WOMEN IN ECONOMY, 2024

in Actualitate/Economie by
Banner

Directorul General al Camerei de Comerț Dâmbovița, doamna Ștefania Stroică, a participat ieri, 5 martie 2024, la Gala WOMEN IN ECONOMY – WE DREAM, WE CAN, WE LEAD!, ediția a VI-a, eveniment organizat de către CONAF- Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Gala a adus pe scenă femei remarcabile din toate domeniile cheie ale societății românești, femei lideri în domeniile lor de activitate, care modelează și inspiră întreaga comunitatea de business.

Antreprenoriatul feminin este un fenomen global care a crescut semnificativ în ultimele decenii, iar femeile sunt acum din ce în ce mai multe ca antreprenori, având multiple beneficii, inclusiv autonomie, și independență financiară.

Femeile antreprenor pot aduce, de asemenea, o abordare și o perspectivă unică asupra conducerii unei afaceri, având o abilitate extraordinară de a construi comunități în jurul lor.

Cu toate acestea, antreprenoriatul feminin întâmpină și provocări specifice, cum ar fi accesul la finanțare, discriminarea de gen și bariere culturale. De aceea, este important să existe sprijin și resurse pentru femeile antreprenor, inclusiv programe de formare, mentorat și acces la finanțare.

Uniunea Europeană promovează egalitatea de gen ca unul dintre principiile fundamentale ale valorilor sale. Acest lucru se reflectă în legislația și politicile sale care vizează eliminarea discriminării pe baza genului, promovarea participării egale a femeilor și bărbaților în toate domeniile vieții sociale, economice și politice.

Egalitatea între femei și bărbați este unul dintre obiectivele Uniunii Europene. De-a lungul timpului, legislația, jurisprudența și modificările aduse tratatelor au contribuit la consolidarea acestui principiu și la implementarea sa în Uniunea Europeană. Parlamentul European a fost dintotdeauna un apărător al principiului egalității dintre bărbați și femei.

Camera de Comerț Dâmbovița este și va fi alături și susține femeile antreprenor în călătoria lor!!

????Să recunoaștem și să sărbătorim realizările, să construim un viitor în care fiecare persoană, indiferent de gen, să aibă șansa de a-și atinge potențialul maxim!

SURSA: Comunicat de presă Camera de Comerț Dâmbovița

Banner