fbpx

Platformă de știri și opinii

Turiști români blocați la Samotraki, Grecia

Zeci de dâmbovițeni blocați pe o insulă grecească, cuprinsă de flăcări

in Actualitate by
Banner

Situația cu adevărat îngrijorătoare pentru câteva sute de turiști din România, aflați în concediul pe insula grecească Samotraki. Aceștia au rămas izolați în port, după ce feribotul care le asigura transportul s-a defectat. Până acum nu s-a găsit nicio soluție pentru recuperarea turiștilor, iar MAE nu are vești bune.

Foto: Samotraki, Grecia 10 august 2019 (sursa facebook-Sorin Ion)

Foto: Samotraki, Grecia: 12-13 august 2019 (sursa- facebook, Sorin Ion)

 „Un feribot defect și condițiile meteo nefavorabile, potrivit autorităților elene, au întrerupt linia de transport maritim între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală. Sute de oameni, inclusiv români, sunt blocați pe insulă, la final de concediu. Un feribot ar putea veni abia miercuri, iar cursele regulate ar putea fi reluate joi”. (sursa realitatea.net)

Marea majoritate a turiștilor blocați acum pe insulă sunt români, între aceștia aflându-se și câteva zeci de dâmbovițeni. Unul dintre aceștia, Sorin Ion (foto), fost inspector general la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, aflat în vacanță cu familia, a postat pe facebook care este situația în momentul de față.

„Vacanta se prelungește fără să vrem. Nu se știe până când…”

„Realist vorbind, mai mult decât intervenții la nivel diplomatic nu prea ar avea ce să facă (n.m ambasada României). Doar că nici măcar asta nu am aflat să fi făcut. Poate nu stiu eu… „
„Oricum, e cert că, dacă am fi fost, de exemplu, cetățeni americani, altfel s-ar fi mișcat autoritățile. 
Cum, în afară de localnici, sunt 90% români, nicio problemă.”

„Au apărut și incendiile de vegetație.Aseară, destul de urat. Dar au fost stinse (postare din 13 august, ora 11.00).”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top