Proiectele de reabilitare termică din Târgoviște, în plin proces de implementare

in Actualitate/Administrație by
Banner

Primăria Târgoviște continuă demersurile pentru modernizarea fondului locativ din municipiu prin accesarea fondurilor europene destinate eficienței energetice. În acest context, executivul local a efectuat o vizită pe șantierul deschis la blocurile G, pentru a evalua progresul lucrărilor în curs.

La vizita de pe teren au participat primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarii Cătălin Rădulescu și Constantin Cozma, precum și city managerul Gabriel Boriga. Autoritățile locale au oferit informații privind proiectele aflate în derulare, dar și planurile pentru extinderea acestui program.

Ne aflăm într-o etapă intensă de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Sunt deja semnate două contracte de finanțare importante, unul în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei și altul de aproape 40 de milioane de lei, prin PPRSM și PNRR”, a declarat primarul municipiului.

Pe lângă intervențiile în desfășurare la blocurile G, sunt executate lucrări și în alte zone ale orașului, precum blocurile A, blocul 81 și blocurile X. În plus, autoritățile anunță că urmează semnarea contractelor pentru blocul nr. 26 și un imobil situat pe strada Ion Ghica, în planul nr. 5.

Conform edilului șef, municipalitatea pregătește și alte documentații pentru extinderea programului, aproximativ 100 de scări de bloc aflându-se în diferite faze de elaborare a actelor necesare. Aceste inițiative vizează atragerea de noi finanțări în perioada următoare.

Primarul a atras atenția asupra rolului esențial pe care îl au asociațiile de proprietari în acest proces. Fiind vorba despre clădiri cu regim de proprietate privată, Primăria poate interveni doar în baza unei documentații complete și cu acordul locatarilor.

Foarte mulți cetățeni ne întreabă de ce nu se lucrează și la blocul lor. Răspunsul, de cele mai multe ori, ține de lipsa documentației sau de faptul că aceasta nu a fost complet depusă. Reabilitarea nu poate avea loc fără implicarea asociației și a comunității”, a subliniat Daniel Cristian Stan.

Proiectele de reabilitare includ măsuri complexe, de la anveloparea clădirii și înlocuirea tâmplăriei, până la instalarea de surse alternative de energie sau modernizarea rețelei electrice, în funcție de particularitățile fiecărui imobil.

Administrația locală estimează că valoarea totală a proiectelor aflate deja în implementare sau în faza de contractare se ridică la aproximativ 130 de milioane de lei, fonduri care vor contribui  la creșterea eficienței energetice și a confortului locatarilor din municipiu.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.