Orașul Titu a fost gazda unui eveniment de mare importanță, odată cu dezvelirea primei „Borne a Parașutiștilor” din România, în parcul din fața Liceului Tehnologic „Goga Ionescu”. Acest moment marchează o premieră națională, fiind primul monument de acest fel dedicat parașutiștilor români.
Borna a fost amplasată în cadrul Monumentului Eroilor Revoluției din 1989 de către Asociația Parașutiștilor din România, contribuind la crearea unui ansamblu comemorativ care va intra în circuitul turistic național. Acțiunea face parte dintr-o inițiativă amplă de promovare a parașutismului militar și civil, dar și de educare a publicului în legătură cu rolul parașutiștilor în apărarea patriei.
Un element inovator al acestui monument este codul QR instalat pe bornă. Prin scanarea acestui cod, vizitatorii pot accesa informații despre evenimentele din 24 august 1944, când un pluton de parașutiști a apărat cu eroism aerodromul Boteni. În curând, un cod QR similar va fi montat și pe Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, oferind detalii despre acțiunile Regimentului 64 Parașutiști în timpul Revoluției din 1989, singurul regiment de parașutiști din România implicat în luptele de pe teritoriul țării în cel de-al Doilea Război Mondial.
La ceremonia de dezvelire au participat membri ai Asociației Naționale a Parașutiștilor din România (ANPR), ai Asociației Rezerviștilor din Titu, ai Asociației Cultul Eroilor – filiala Dâmbovița, precum și reprezentanți ai Asociației Tradiție Militară. În cadrul evenimentului, aceștia din urmă au prezentat echipamente și arme utilizate de trupele de parașutiști în acțiunile de luptă. Din partea autorităților locale, la ceremonie au fost prezenți Administratorul Public al orașului Titu, Marius Adrian Sandu, și Șeful Serviciului Cultură, Mihai Florescu.