Au fost publicate primele rezultate ale examenului național de Bacalaureat! Procentul de promovabilitate a crescut și în Dâmbovița față de anul trecut!

in Educație by
Banner

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a comunicat că rata de promovare la examenul național de Bacalaureat 2024, înainte de soluționarea contestațiilor, a atins 70,6% în județul Dâmbovița. Aceasta reprezintă o creștere  de 6,39% comparativ cu anul anterior, când rata de promovare a fost de 64,21%.

În ceea ce privește rezultatele la diferitele probe ale examenului, acestea sunt următoarele:

  • La proba E.a) – Limba și literatura română, 5 elevi au obținut nota maximă de 10.
  • La proba E.c) – Proba obligatorie a profilului, 71 de elevi au primit nota 10, dintre care 50 la matematică și 21 la istorie.
  • La proba E.d) – Proba la alegere a profilului, 103 elevi au obținut nota 10, distribuiți astfel: 7 la biologie, 11 la chimie, 30 la fizică, 36 la geografie, 6 la informatică, 12 la logică și 1 la psihologie.

Un absolvent al Colegiului Național „Constantin Carabella” din Târgoviște a obținut nota 10 la toate probele examenului de Bacalaureat. Aceasta este singura medie de 10 înregistrată în această sesiune, la nivel județean, cel puțin până la soluționarea contestațiilor.

Majoritatea candidaților, respectiv 619 din toate promoțiile, au obținut medii cuprinse între 9.00 și 9.99. Contestațiile au putut fi depuse până astăzi, la ora 18:00. Cei care au dorit să conteste rezultatele inițiale au fost nevoiți să completeze, să semneze și să transmită o declarație-tip, prin care au fost informați că nota obținută în urma contestației poate să crească sau să scadă față de nota inițială.

Rezultatele inițiale au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelor și prenumelor candidaților, conform reglementărilor GDPR. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate pe 12 iulie.

Pentru a trece examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.
  • Să susțină toate probele scrise și să obțină nota minimă de 5.00 la fiecare dintre acestea.
  • Să obțină o medie de cel puțin 6.00 la probele scrise.
Banner