Doi elevi din Dâmbovița, eliminați din examenul de Bacalaureat

in Educație by
Banner

Doi elevi au fost eliminați din examenul de Bacalaureat în timpul probei scrise la alegere a profilului și specializării.

Vezi articolul

Potrivit anunțului făcut de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, unul dintre incidente a avut loc la Liceul Teoretic „Petru Cercel” din Târgoviște, unde un elev a fost prins având asupra sa o hartă. Al doilea caz a fost semnalat la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, unde un elev a fost surprins cu un telefon mobil în timpul examenului.

Aceste două incidente nu sunt singurele în cadrul actualei sesiuni de Bacalaureat din județul Dâmbovița. La începutul săptămânii, alte două cazuri similare au fost raportate. La Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari, un elev a fost eliminat pentru deținerea unui telefon mobil în timpul probei scrise la Limba și literatura română. Într-un alt caz, la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, un elev a fost eliminat pentru folosirea unui dispozitiv audio.

Consecințele eliminării din examenul de Bacalaureat sunt severe. Elevii eliminați își pierd toate probele susținute până în acel moment și nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Banner