Primele rezultate ale Evaluării Naționale: Rata de promovabilitate în Dâmbovița, în creștere față de anul trecut, înainte de contestații

in Educație by
Banner

Rata de participare la nivelul județului Dâmbovița la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024, a fost după cum urmează:

  • la disciplina limba și literatura română, rata de participare a fost de 94%: 3625 de candidați prezenți (dintr-un total de 3876 de elevi înscriși, din care un elev a susținut examenul la Spitalul din București),
  • la disciplina matematică, rata de participare a fost de 93%: 3615 candidați prezenți (dintr-un total de 3876 de elevi înscriși, din care un elev a susținut examenul la Spitalul din București).

Dintre cei 3610 candidați prezenți la ambele probe, 2462 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 68,20%, în creștere cu 6,4%  comparativ cu anul trecut (61,80%). Un elev a obținut nota 10 (zece) la ambele probe, absolvent al COLEGIULUI NAȚIONAL ”IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” TÂRGOVIȘTE

La disciplina limba și literatura română, dintre cei 3625 de elevi care au susținut proba, 2579 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5.00 (cinci), rezultând o rată de 71,14% , în creștere cu 0,03% comparativ cu anul școlar trecut (71,11%).  7 elevi au obținut nota 10 (zece), absolvenți ai următoarelor unități de învățământ: COLEGIUL NAȚIONAL ”IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” TÂRGOVIȘTE, COLEGIUL NAȚIONAL ”CONSTANTIN CARABELLA” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”DIACONU CORESI” FIENI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MATEI BASARAB” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.4 ”ELENA DONICI CANTACUZINO” PUCIOASA.

La disciplina matematică, dintre cei 3615 elevi care au susținut proba, 2311 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5.00 (cinci), rezultând o rată de 63,93% , în creștere cu 9,9% comparativ cu anul școlar trecut (54,03%). 13 elevi au obținut nota 10 (zece), absolvenți ai următoarelor unități de învățământ: COLEGIUL NAȚIONAL ”IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” TÂRGOVIȘTE, COLEGIUL NAȚIONAL ”CONSTANTIN CARABELLA” TÂRGOVIȘTE, LICEUL DE ARTE ”BĂLAȘA DOAMNA” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ LAZURI COMIȘANI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MATEI BASARAB” TÂRGOVIȘTE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIHAI VITEAZUL” TÂRGOVIȘTE.

Rezultatele au fost publicate în centrele de examen/unități de învățământ și pe site-ul dedicat (evaluare.edu.ro) pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice astăzi, 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.       Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Comunicare instituțională – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Banner