Doi elevi din Dâmbovița, eliminați din examenul de Bacalaureat

in Educație by
Banner

Sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat nu a fost lipsită de incidente nici la nivelul județului Dâmbovița! Doi elevi au fost eliminați din cauza tentativelor de fraudă în cadrul probelor scrise.

Primul caz a fost înregistrat luni, la proba scrisă de Limba și literatura română, la Liceul Teoretic „Ion Ghica” din Răcari, unde un elev a fost eliminat după ce a fost surprins cu un telefon mobil în timpul examenului.

Al doilea caz a fost înregistrat miercuri, 3 iulie, în timpul probei scrise la disciplina obligatorie a profilului (matematică și istorie), când un elev de la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște a fost prins de către supraveghetori deținând un dispozitiv audio. Incidentul a dus la eliminarea imediată a elevului din examen, conform regulamentelor stricte privind integritatea și corectitudinea examenului de Bacalaureat.

Cei doi candidați vor fi respinși pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat și nu vor putea participa nici la următoarele două sesiuni ale acestui examen.

Banner