România joacă astăzi cu Olanda, în optimile de finală ale Campionatului European

in Sport by
Banner

Ziua mult așteptată a sosit: România se pregătește să înfrunte Olanda în penultimul meci din optimile Euro 2024. Partida va începe la ora 19:00, iar Ronald Koeman, selecționerul olandez, a stabilit deja echipa de start cu care va încerca să depășească „tricolorii”.

România a terminat pe primul loc în Grupa E, în timp ce Olanda a ocupat poziția a treia în Grupa D. Pentru români, acesta va fi al doilea meci jucat la Munchen, după victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei din 17 iunie, în prima etapă a grupei. Cu toate acestea, echipa pregătită de selecționerul Edward Iordănescu va fi lipsită de aportul lui Nicușor Bancu, care este suspendat din cauza acumulării de cartonașe.

În ciuda faptului că pornesc cu șansa a doua în această confruntare, având în vedere valoarea echipei olandeze, România este hotărâtă să ofere o prestație solidă. Ronald Koeman , fostul mare internațional, a efectuat deja câteva schimbări strategice în echipa batavă, vizând atât apărarea, cât și atacul.

Deși Olanda a fost una dintre favoritele grupei D, a încheiat pe locul trei, cu un total de 4 puncte. Apărarea olandezilor a fost vulnerabilă, cedând de patru ori, ceea ce l-a determinat pe Koeman să efectueze modificări în această zonă pentru a-și întări echipa.

Dacă România trece de „Portocala Mecanică”, în sferturi va înfrunta câștigătoarea dintre Austria și Turcia, care joacă tot astăzi, de la ora 22:00.

FOTO: Facebook, Echipa Națională

Banner