Naționala României obține o victorie istorică în primul meci al grupei de la Euro, cu Ucraina!

in Sport by
Banner

Tricolorii au obținut o victorie categorică în fața Ucrainei, în primul meci al Grupei de la Euro, impunându-se cu scorul de 3-0. Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au marcat golurile unei victorii istorice pentru România la un turneu final european.

Partida desfășurată la Munchen a început cu o presiune intensă din partea Ucrainei, însă echipa antrenată de Rebrov nu a reușit să trimită niciun șut pe poarta lui Niță. Tricolorii au profitat de această situație, preluând controlul jocului.

Primul gol a fost marcat de Nicolae Stanciu în minutul 29, după o pasă precisă de la Denis Man. Stanciu a șutat din prima de la marginea careului, propulsând balonul în vinclul porții lui Lunin, aducând România în avantaj cu 1-0.

La pauză, tricolorii au intrat cu un avantaj minim, însă începutul reprizei secunde a fost dominat de echipa lui Edi Iordănescu. În minutul 53, Răzvan Marin a majorat diferența cu un șut de la 22 de metri, mingea trecând pe sub Lunin.

Doar patru minute mai târziu, în minutul 57, România a marcat pentru 3-0. Denis Man a driblat în careu și a trimis o pasă perfectă în fața porții, unde Drăguș a înscris fără probleme.

A fost  a doua victorie a tricolorilor la un turneu final european, după succesul din 20 iunie 2000 împotriva Angliei, când România a câștigat cu 3-2 și a ajuns în sferturile de finală ale competiției, fiind eliminată atunci de Italia.

În următorul meci, tricolorii vor da piept cu Belgia, care a pierdut în prima etapă în fața Slovaciei, (scor 0-1), adversar pe care România îl va înfrunta în ultima etapă a Grupei E. Partida cu Belgia este programată sâmbătă 22 iunie, ora 22:00, pe stadionul celor de la Koln, iar disputa cu Slovacia va fi pe 26 iunie, ora 19:00, la Frankfurt.

foto: Facebook, Echipa Națională

Banner