Festivalul Babel, ediția a XII-a: Un duo acrobatic din Finlanda a captivat publicul din Târgoviște!

in Actualitate by
Banner

Festivalul Babel din Târgoviște continuă să fascineze iubitorii de cultură și spectacole, ajungând la cea de-a patra zi de evenimente.

La conferința de presă „Întâlnirile Babel”, desfășurată joi, s-a discutat despre performanțele trupei de teatru din Finlanda, care a susținut două spectacole cu o zi înainte. Evenimentul a fost moderat, ca de obicei, de Liviu Cheloiu.

Duo-ul acrobatic Kate & Pasi, format din Katerina Repponen și Pasi Nousiainen, a oferit publicului târgoviștean o experiență memorabilă, prezentând spectacolele „RAFLA” și „SUHDE”. Aceasta a fost prima lor întâlnire cu publicul din Târgoviște, o întâlnire caracterizată de un schimb energic și plin de emoție.

Kate & Pasi sunt renumiți pentru spectacolele lor acrobatice impresionante, desfășurate atât în aer liber, cât și în spații interioare, variind de la spectacole de varietate și circ tradițional, până la reprezentații teatrale pentru cină. De la debutul lor în 2010, au jucat în peste 25 de țări și la mai mult de 100 de festivaluri, colaborând cu renumite companii precum Cirque Eloize din Canada și Krystallpalast Variete din Germania. Performanțele lor au fost premiate și recunoscute la nivel internațional.

Spectacolul „RAFLA” aduce pe scenă povestea unui mic restaurant ambulant, unde, după plecarea clienților, proprietarii își petrec timpul într-un mod inedit, pregătind pizza într-un stil unic. Publicul a fost surprins de acrobațiile și jongleriile uimitoare, reușind să provoace râsete și să trezească pofta de mâncare.

„SUHDE”, cel de-al doilea spectacol prezentat de duo, explorează relațiile interpersonale printr-o serie de acrobații captivante. Cum poate o femeie de 50 de kg să învingă un bărbat de 100 de kg? Ce fel de dinamică există într-un cuplu atât de improbabil? Kate & Pasi jonglează literalmente cu elementele unei relații de dragoste, răspunzând la aceste întrebări cu sensibilitate și autoironie.

Banner