EVENIMENT DE SENZAȚIE ÎN ZONA PADINA-PEȘTERA DIN MUNȚII BUCEGI

in Actualitate by
Banner

Sâmbătă, 8 IUNIE, anul în curs, s-a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, ediția cu numărul 8 a concursului de alergare montană ATINGE OMU, eveniment organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița.

Alergători montani din toată țara s-au prezentat la start, pentru a savura atât peisajele de vis ale Bucegilor, îmbrăcate în roșu aprins de rododendron, cât și pentru bulzul perpelit pe jar și cana cu jintiță de la final, componente de tradiție ale concursului.. 

Startul s-a dat în bloc, începând cu ora 9.00, pe traseul ce urmează, ca de obicei, linia clasică, cu plecare de la Peștera, urcare, pe valea Obârșiei, Cascada Obârșiei, Vf. Găvanele, partea cea mai tehnică a traseului, Vf. Omu, cota cea mai înaltă din Muntii Bucegi (2510 m) și coborâre pe aceași vale.

Lungimea totală parcursă a traseului este de 12,5 km, cu o diferență de nivel în urcare de 1000 m. Condițiile de alergare au fost printre cele mai bune de până acum, fără vânt, ploaie, zăpadă sau alte intemperii ale vremii.      

Mulțumim în mod expres partenerilor noștri, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu poate fi posibil.

ATINGE OMU este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țara, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosferă. Prin organizarea acestei curse, am urmărit să promovăm cât mai mult zona noastră montană Padina-Peștera, zonă de tradiție în activitățile montane românești.

Geo Badea, organizator

Banner