Lucrările de reabilitare de la Școala Nr 10 „Radu cel Mare” din Târgoviște se apropie de finalizare!

in Administrație by
Banner

Miercuri dimineață, echipa executivă a Primăriei Târgoviște a verificat stadiul lucrărilor de renovare la Școala Nr. 10 „Radu cel Mare”. Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a oferit informații detaliate despre acest proiect. Alături de ei a fost și directorul școlii, Ovidiu Vasile Nițescu. Lucrările de reabilitare se apropie de final, cu termenul limită stabilit pentru a doua jumătate a lunii august.

Proiectul, în valoare de aproximativ 11.000.000 lei, cuprinde termoizolarea completă a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea sistemului de încălzire, instalarea de soluții alternative pentru producerea energiei electrice și termice destinate consumului propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, refacerea sistemelor de climatizare și modernizarea instalațiilor de iluminat. De asemenea, se va îmbunătăți sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale.

Într-o investiție separată, curtea școlii va fi amenajată, incluzând un teren de sport multifuncțional cu suprafață sintetică. Toate sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale moderne.

Astfel, Primăria Târgoviște investește peste 14.000.000 lei, fonduri nerambursabile, în această unitate de învățământ esențială din microraionul nr. 4. Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” va transforma instituția într-un model de educație modernă, la cele mai înalte standarde, contribuind substanțial la îmbunătățirea calității educației.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Suntem la Școala „Radu cel Mare” din municipiul Târgoviște, cunoscută și sub numele de Școala Nr. 10, unde administrația locală târgovișteană implementează un proiect de aproximativ 11 milioane de lei. Prin acest proiect, întregul imobil va fi termoizolat, tâmplăria și geamurile vor fi schimbate, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, iar instalațiile electrice și termice vor fi modernizate. În general, toate lucrările de anvelopare termică și de instalații vor fi realizate la o unitate de învățământ care nu a beneficiat niciodată de lucrări importante.

În afara acestui proiect, care este finanțat prin PNRR, mai avem un proiect finanțat de la bugetul de stat, de aproximativ 5 milioane de lei, pentru refacerea bazei sportive și a împrejmuirii de la Școala „Radu cel Mare”. Astfel, întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se poată interveni chiar și atunci când procesul de învățământ este reluat. Estimăm ca la finalul lunii august această unitate de învățământ să fie finalizată, iar elevii să-și reia cursurile din luna septembrie într-o școală nouă, dotată printr-un alt proiect care a vizat modernizarea tuturor unităților de învățământ din Târgoviște” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ovidiu Vasile Nițescu, directorul Școlii Nr 10, „Radu cel Mare”

Aș vrea să mulțumesc administrației publice locale pentru realizarea acestui proiect. Este prima școală realizată prin PNRR și, cum a transmis și domnul primar, la final vom avea o școală complet transformată. Nu mă refer doar la partea de reabilitare, la partea exterioară, ci și la partea de interior: mobilier, dotări, digitalizare, renovare completă, dar și modernizarea bazei sportive. Această școală a renăscut într-o școală modernă, la cele mai înalte standarde și, implicit, calitatea educației va crește semnificativ.”

Banner