Oana Voicu: viitorul ne privește pe toți!

in Actualitate/Social by
Banner

Am participat, la invitația Camerei de Comerț Dâmbovița și a Universității „Valahia”, la evenimentul  „ECOVIITOR – ACȚIUNI PENTRU UN MEDIU SUSTENABIL”, un eveniment de conștientizare cu privire la problemele de mediu, protejarea acestuia și promovarea practicilor sustenabile, marcând astfel Ziua Mondială a Mediului Înconjurător.

Am prezentat un exemplu concret, un model de bună practică pentru un restaurant: Compostul. Este vorba de transformarea mâncării rămase în farfuriile oaspeților, a preparatele aflate la limita valabilității, a materiei organice rămase ca urmare a prelucrării ingredientelor în bucătărie (coji de legume, etc). Utilizăm în Restaurantul hotelului Peștera un utilaj de produs compost de 3 ani și rezultatele sunt deosebite. Peste 9 tone de deșeuri alimentare sunt prelucrate anual, o cantitate care altfel ajungea “la gunoi”.

Cred că fiecare restaurant, de la o capacitate de  min 30-50 persoane servite pe zi, ar trebui să fie dotat cu un utilaj de produs compost. Este însă o investiție pe care nu orice antreprenor și-o permite și de aceea o să propun colegilor mei din Federația Patronatelor din Industriei Ospitalității din România să promovăm la nivel guvernamental o propunere privind deducerea din impozitul pe profit a costului utilajului de compost.

Oana Voicu – Manager Hotel Pestera

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.