Transformare spectaculoasă pentru o clădire abandonată de decenii: devine un loc modern de îngrijire și suport social pentru seniorii din Târgoviște

in Administrație by
Banner

Lucrările la Centrul pentru Persoane Vârstnice și la Cantina Socială din Cartierul „Vlad Țepeș” (micro XI) din Târgoviște au fost finalizate cu succes, transformând o clădire în ruină într-un centru ultramodern pentru seniorii din Târgoviște.

Cu un buget de aproximativ 5 milioane de lei proveniți din fonduri europene, s-a reușit realizarea acestui proiect care aduce beneficii  comunității. Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, împreună cu conducerea Direcției de Asistență Socială Târgoviște, au făcut o vizită de inaugurare a noului centru care va fi cămin pentru zeci de persoane vârstnice din Târgoviște.

Această transformare marchează o nouă etapă în îngrijirea și sprijinirea comunității locale, oferind un mediu modern și sigur pentru cei în vârstă din Târgoviște.

,,Vă mai aduceți aminte cum arăta această clădire?  Este o clădire care a fost abandonată din 2004 cred. În acest moment am finalizat un proiect cu finanțare europeană de aproximativ 5 milioane de lei, ca și valoare, prin care această clădire a fost transformată într-un centru pentru persoane vârstnice și o cantină de ajutor social. Din punctual meu de vedere este una dintre cele mai dotate unități de asistență socială din România indiferent că vorbim de zona publică sau de zona privată. Avem 28 de locuri pentru persoanele vârstnice, plus la izolator iar condițiile sunt absolut excelente. Îi mulțumesc domnului președinte al CJD, Corneliu Ștefan pentru prezența la acest eveniment și pentru sprijinul pe care îl acordă comunității târgoviștene fiind un partener extraordinar pentru proiectele pe care administrația locală târgovișteană le derulează. Este încă un exemplu, în municipiul Târgoviște și în general în județul Dâmbovița, că prin accesarea banilor europeni pot fi făcute foarte multe lucruri utile pentru comunitatea locală. Dacă municipiul Târgoviște s-a dezvoltat în ultimii ani de o manieră deosebită, acest lucru este datorat în mare măsură accesării de bani europeni, accesare care conduce municipiul Târgoviște pe primul loc în ceea ce înseamnă Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, accesând bani europeni cât toate celelalte reședințe de județ din Sud Muntenia la un loc la care mai adăugăm 100 de milioane de lei. (…) Nu știu dacă este vreo diferență între un hotel de 4 stele și ceea ce vedem aici. Ba chiar aș spune că putem să ne mândrim cu niște dotări care chiar sunt de secolul acesta. Într-o unitate de asistență socială publică făcută cu bani europeni, la Târgoviște, pe o clădire abandonată din 2004… Sunt 33 de asemenea locuri în acest centru, sunt condiții excelente. Clădirea are lift, sală de activități, condiții extraordinare…

Toate dotările sunt în cadrul acestui proiect de peste 5 milioane de lei, accesat pe Grupul de Acțiune Locală Târgoviștea Egalității de Șanse, pe care mai avem câteva proiecte importante și aș menționa cumpărarea de microbuze electrice, deja strategia a fost aprobată, Baza Sportivă de la Școala Grigore Alexandrescu, deci în afară de proiectul prin PNRR prin care se reabilitează energetic întreaga zonă de acolo și de proiectul pe dotări care este în implementare mai avem și un proiect complementar de realizare a unei baze sportive și vom schima și acolo condițiile. Toate aceste investiții sunt realizate în micro XI, Cartierul Vlad Țepeș. Au fost discuții că se întâmplă lucruri numai într-o anumită zonă a orașului, nu-i adevărat, se întâmplă foarte multe și se întâmplă peste tot. Lucrul acesta este evident…(…)

Zona de bucătărie dispune de tot ce trebuie, Cantina de Ajutor Social din micro VI se va muta cu totul aici. Condițiile de acolo sunt incomparabile cu cele de aici, nu există termen de comparație față de ceea ce avem aici”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis felicitări conducerii Primăriei Târgoviște pentru această realizare semnificativă și pentru atenția acordată seniorilor orașului. „Așa cum ați spus, de 20 de ani, aici știm o clădire care nu avea nicio funcționalitate și uitați cum, după 20 de ani, prin grija administrației municipale, această clădire a devenit un punct de atracție și vreau să felicit administrația locală și pe domnul primar Cristian Daniel Stan pentru grija pe care o are pentru seniorii din municipiul Târgoviște. Felicitări domnului primar, consiliului local, aparatului tehnic din cadrul Primăriei Târgoviște și bineînțeles succes pentru toate proiectele pe care le avem atât dumneavoastră cât și în comun pentru municipiul Târgoviște”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.