Universitatea „Valahia” a sărbătorit 32 de ani de la înființare

in Actualitate/Educație by
Banner

Cu prilejul aniversării a 32 de ani de învățământ superior la Târgoviște, a avut loc ședința festivă a Senatului Universității „Valahia”. La eveniment, în prezența senatorilor profesori și studenți, au adresat alocuțiuni președintele Senatului, conf. univ. dr. Claudia Gilia, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan și rectorul universității, conf. univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu.

Conf. univ. dr. Claudia Gilia, președintele Senatului universitar, a scos în relief rolul instituției de învâțământ târgoviștene: „Cred cu tărie că Universitatea noastră are atât resursele umane, cât și pe cele materiale, încât să dea sens năzuințelor, aspirațiilor și cerințelor studenților, cadrelor noastre universitare și societății. Universitatea va rămâne și în viitor o Agora a dialogului și a valorilor pe care se clădește o societate: libertate, democrație, bună-credință, solidaritate, umanitate.

În cuvântul său, Părintele Mitropolit Nifon, profesor în cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației și, o perioadă îndelungată, Decan al acesteia, a apreciat rolul important al Universității în dezvoltarea comunității noastre locale, fiindcă este un important reper academic, care îmbină cercetarea științifică și educația într-un mod armonios, eficace și necesar, astfel încât oferă formare profesională adecvată pentru economia și industria județului nostru, dar și a celor învecinate. Înaltpreasfinția Sa a apreciat faptul că Universitatea ”Valahia” contribuie din plin la modelarea noilor generații, împărtășindu-le educație de calitate, precum și toate premisele de a face performanță în majoritatea domeniilor de activitate.

Rectorul universității, conf univ. dr. Ioan Corneliu Sălișteanu: „Municipiul Târgoviște este în sine un reper al istoriei și culturii românești, un loc în care se întrepătrund tradiția și modernitatea. Ca universitate înființată în acest loc emblematic, suntem mândri să ne considerăm parte din moștenirea sa bogată și să contribuim la perpetuarea valorilor care definesc ceea ce de 32 de ani numim Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Vă îndemn să reflectăm nu doar asupra parcursului nostru academic, ci și asupra legăturii adânci cu istoria culturală a Municipiului Târgoviște, un simbol al numelui cu puternică rezonanță –„Valahia”.

Au luat, de asemenea, cuvântul Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Daniel Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște.

Foto: Universitatea „Valahia”

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.