Palatul Administrativ Dâmbovița intră în renovare. Activitatea Consiliului Județean se relochează temporar!

in Administrație by
Banner

În această dimineață, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de renovare și modernizare a Palatului Administrativ, situat în centrul municipiului Târgoviște. Conferința de presă a fost transmisă live de Bazar TV.

Etapa de proiectare este prevăzut să dureze cel mult 90 de zile, iar lucrările propriu-zise se vor întinde pe o perioadă de 30 de luni. Pe durata desfășurării acestor lucrări, activitatea Consiliului Județean Dâmbovița va fi relocată integral în cartierul Micro VI, într-o clădire care a fost utilizată de Universitătatea „Valahia”, situată în proximitatea Grădiniței Nr. 14. Acest imobil aparține Consiliului Județean Dâmbovița și va funcționa drept sediu temporar.

Ținând cont de ziua județului Dâmbovița, azi, 4 iunie, avem deosebita plăcere să semnăm contractul de realizare a proiectării tehnice și a execuției clădirii Palatului Administrativ al Consiliului Județean și Prefecturii Dâmbovița. Cred că este un moment deosebit de important prin semnarea acestui contract pentru reabilitarea clădirii emblematice din municipiul Târgoviște și pentru județul Dâmbovița.

Această clădire a fost construită în anul 1972 și, de peste 50 de ani, nu a beneficiat de nicio reabilitare. Valoarea totală a proiectului este estimată la 97 de milioane de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu 2,6 milioane de lei. Clădirea sediului CJ și al Prefecturii se întinde pe o suprafață desfășurată de peste 6.200 mp și va beneficia de lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și creștere a eficienței energetice.

Prin aceste lucrări, structura clădirii va fi consolidată, se vor introduce pereți structurali de beton și se vor face intervenții asupra fundațiilor. De asemenea, pereții de compartimentare vor fi înlocuiți, componentele arhitecturale vor fi reparate, eliminate sau înlocuite, parcarea și spațiile verzi vor fi amenajate, iar exteriorul clădirii va fi reabilitat termic. Sistemul de încălzire și de furnizare a apei calde va fi modernizat, climatizarea și instalațiile de iluminat vor fi aduse la standarde moderne și, nu în ultimul rând, vor fi amenajate stații de încărcare pentru vehicule electrice.

La finalul acestor lucrări, vom avea o clădire cu spații deschise și moderne, un sediu administrativ care să reprezinte cu adevărat județul Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La ceremonia de semnare a contractului au participat, alături de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, și administratorul firmei câștigătoare, Cătălin Vișan. De asemenea, au fost prezenți cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului, Dan Popa și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.