Noul Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, inaugurat în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, reprezintă o nouă realizare în domeniul infrastructurii sanitare din județul Dâmbovița. Evenimentul a avut loc marți, 4 iunie și a fost transmis în direct de Bazar TV.
Ambulatoriul dispune de trei etaje și 20 de cabinete medicale, reprezentând o investiție de 20,5 milioane de lei, din care 13 milioane provin din fonduri europene nerambursabile. Echipamentele și mobilierul necesare au fost integral asigurate pentru cabinetele, sălile de tratament și de recoltare.
La ceremonia inaugurală au participat, pe lângă ministrul Sănătății, și oficialități locale precum președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia, parlamentari dâmbovițeni, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și cadre medicale ale unității spitalicești.
Cu această ocazie, oficialii prezenți au susținut câteva declarații, subliniind importanța acestei noi facilități pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din județul Dâmbovița.
Corneliu Ștefan, președinte CJD:
„Astăzi, 4 iunie, când se împlinesc 512 ani de la atestarea documentară a județului Dâmbovița, inaugurăm un ambulatoriu nou la Târgoviște, în cadrul Spitalului Județean de Urgență, o clădire de trei etaje, o clădire dotată, o clădire la standarde europene, un proiect al Consiliului Județean Dâmbovița, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), cu suma de 13 milioane de lei, iar diferența este acoperită de Consiliul Județean Dâmbovița. Astăzi, avem deosebita onoare să-l avem la inaugurarea noului ambulatoriu pe ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila. În urmă cu aproximativ două săptămâni, am inaugurat, în prezența Primului-ministru al României, Marcel Ciolacu și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, secția de cardiologie, unde am montat un angiograf, aceste proiecte făcând parte din planul investițional din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.(…) Am avut mai devreme o discuție cu conducerea Spitalului Județean Urgențe, pentru dotarea acestui ambulatoriu de specialitate.”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății:
„Mă bucur să revin în scurt timp aici la dumneavoastră la Târgoviște. Suntem împreună, reprezentanții din Parlamentul României ai comunității dâmbovițenilor, primarul localității. Mă bucur să văd că lucrurile se desfășoară rapid în direcția bună, în ceea ce privește modul de abordare al serviciilor medicale în județul Dâmbovița. Un lucru important, cred pentru toată lumea, este faptul că serviciile acestea ambulatorii sunt cele care reprezintă viitorul și în România, la fel ca în multe alte țări. Progresele tehnologice permit în momentul de față diagnosticul și tratamentul în condiții ambulatorii a pacienților. Și mă refer aici la o categorie de pacienți care este specială pentru noi și cred că pentru toată lumea, pentru familii. Mă refer la pacienții oncologici care vor avea aici condiții foarte bune de tratament, în localitate. Partea de chimioterapie, m-am interesat și apropo de structura de personal calificat și ea există; există 5 medici oncologi, dar sigur și alte specialități medicale sunt aici prezente în cele 22 de cabinete.
Dumneavoastră mi-ați mulțumit acum pentru prezență, eu sper să avem ocazia să dotăm într-un timp cât mai scurt aceste cabinete pentru că, dincolo de clădire și mobilier, avem nevoie de o dotare specifică fiecărei dintre specialitățile care-și desfășoară activitatea aici, pe de o parte. Și, pe de altă parte, sigur să putem să dezvoltăm partea de resursă umană.
Sigur, eu ca Ministru al Sănătății sunt responsabil direct sau indirect pentru toate județele, dar vă asigur că Județul Dâmbovița reprezintă un județ important pe harta României în ceea ce privește modul de abordare a serviciului de sănătate”.
Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:
„Investițiile în sănătate și în educație sunt cele mai corecte pentru comunitatea locală. La Târgoviște, aceste investiții au o periodicitate bilunară, cel puțin cele în sănătate. Acum aproximativ două săptămâni, am discutat despre o altă investiție deosebit de importantă și cred că principalii beneficiari ai acestor acțiuni sunt membrii comunității locale. Cred că acesta este lucrul cel mai important și pe care trebuie să punem accentul.”