Premierea elitei dâmbovițene, la Cinematograful „Independența” din Târgoviște

in Administrație by
Banner

Cinematograful „Independența” din Târgoviște a găzduit cea de-a treia ediție a evenimentului ”Gala de Excelență” a Județului Dâmbovița, unde au fost onorate personalități din diverse domenii. Bazar TV a transmis live ceremonia.

Gazda evenimentului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a înmânat diplome celor premiați. Astfel, județul Dâmbovița a celebrat 512 ani de atestare documentară.

Printre invitații de seamă prezenți la eveniment s-au numărat Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, prefectul județului Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște Daniel Cristian Stan, vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general adjunct al Guvernului Adrian Țuțuianu, directorul ADR Sud-Muntenia Liviu Mușat, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu, rectorul Universității „Valahia” din Târgoviște Corneliu Sălișteanu și parlamentari dâmbovițeni.

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

Din viața județului Dâmbovița nu trebuie să lipsească momentele în care sunt sărbătorite toate reușitele și experimentele frumoase la care membrii acestuia au contribuit. Suntem aici astăzi pentru a premia excelența și pentru a le mulțumi celor care au ridicat ștacheta, care au reprezentat și reprezintă cu mândrie și cinste județul nostru. Acest eveniment este cea mai bună oportunitate pentru a aduce laolaltă o comunitate întreagă, pentru a-i asigura de întreg respectul nostru pe toți cei care au depus un efort exemplar în slujba comunității noastre. Drumul spre excelență este totodată un efort comun, nu doar individual. Acesta este un principiu pe care administrația județului Dâmbovița l-a înțeles și pe care l-a pus în aplicare prin investițiile sale în viitorul fiecărei comunități. În domeniul educației, am făcut investiții substanțiale pentru dotarea a zeci de unități școlare, în tot județul Dâmbovița. Scopul nostru este acela de a oferi tinerilor acces la o educație de calitate, care să pună la dispoziție instrumentele necesare pentru a construi viitorul. În ceea ce privește sănătatea, am alocat resurse semnificative pentru a moderniza și dota Spitalul Județean de Urgență. Acest efort include nu doar modernizarea facilităților existente, ci și asigurarea accesului la tehnologii medicale de ultimă generație. De ziua județului Dâmbovița, pe 4 iunie, la Târgoviște, vom inaugura un ambulatoriu nou, o investiție pe care am realizat-o împreună cu toți dâmbovițenii. De asemenea, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, am inaugurat extinderea secției de Cardiologie și astăzi avem la noi în județ un angiograf, cel mai modern din România. (…) Aș vrea să-i felicit pe cei pe care i-am premiat în cele trei ediții și vreau să le mulțumesc mult pentru tot ceea ce fac pentru județul Dâmbovița și pentru ce vor face de acum înainte.”

Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon:

„Când mă gândesc la 512 ani, atunci trebuie să fim conștienți că noi avem ceva foarte specific aici și vorbim despre Vechea Cetate de Scaun a Țării Românești. Trăim în contemporaneitate, trăim și experimentăm modernitatea în toată multilateralitatea ei. Vedem evoluția tehnologiei în toate domeniile, dar, în același timp, trebuie să fim conștienți că noi suntem niște moștenitori specifici, pe tot cuprinsul teritoriului românesc.”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Este o gală menită să pună în lumină realizări și oameni care ne fac mândri că suntem dâmbovițeni, dar, în același timp, reprezintă și un act de responsabilitate socială și comunitară. Trăim niște vremuri în care valorile autentice sunt uitate sau chiar blamate. De aceea, o gală de excelență are menirea de a restabili un echilibru. Vreau să-l felicit pe domnul președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, nu doar pentru acest eveniment, dar în general pentru activitatea pe care o desfășoară. O să spun un lucru pe care domnul președinte, Corneliu Ștefan, nu-și permite să-l spună la un eveniment al Consiliului Județean. În urmă cu două săptămâni, m-au vizitat niște prieteni dintr-un oraș celebru de pe litoralul românesc. Primele lucruri pe care mi le-au spus au fost: ce drumuri bune aveți, ce curat este, lucruri care m-au făcut să devin conștient de acea doză de patriotism local care ne motivează. Cu toții ar trebui să avem această doză de patriotism local și să avem motivația, fiecare pe domeniul în care activează, să ajungem la excelență.”

Premii:
Florin Badea
Maria Tufeanu
Ansamblul Folcloric Bulgărașii, comuna Băleni
Vlad Miriță
Ingrid Amuza
Vasilica Alexandra Ioana
Doina Leuștean
Doru Deaconescu
Gheorghe Bârlea
Victor Boștinaru

Banner

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.