Copiii, în centrul atenției în cea de-a doua zi a evenimentului „Zilele Județului Dâmbovița”

in Actualitate by
Banner

În cea de-a doua zi a sărbătorii „Zilele Județului Dâmbovița”, copiii au fost protagoniștii principali. Evenimentele au coincis cu Ziua Internațională a Copilului, iar autoritățile locale și județene au organizat o serie de activități sportive și educative în diverse locații din județ.

Copiii au avut ocazia să întâlnească personajele preferate din desene animate și să participe la numeroase activități interactive, toate organizate de Primăria Târgoviște. Seara s-a încheiat cu „Parada Copiilor”, un eveniment mult așteptat de toți participanții.

Parada a plecat din fața Primăriei Târgoviște și a urmat traseul Bulevardul Mircea cel Bătrân și Calea Domnească, culminând la Stadionul Municipal „Eugen Popescu”. Aici, copiii, însoțiți de părinții lor, au fost încântați de un spectacol de artificii și fumigene organizat de municipalitate, oferind un final de neuitat după o zi de bucurie și veselie.

La Complexul Turistic de Natație, ziua a început cu Cupa 1 Iunie la înot, organizată de Primăria Municipiului Târgoviște. Peste 550 de copii din tot județul au participat la competiție. „De dimineață le-am urat ‘La Mulți Ani’ celor mici care s-au înscris la Cupa 1 Iunie. Acești copii au demonstrat că sunt pregătiți să urmeze pașii marilor campioni, precum Camelia Potec și David Popovici”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan.

May be an image of 1 person, swimming and pool

Pe stadionul „Eugen Popescu” , 1.200 de mici fotbaliști au fost premiați pentru talentul și munca lor. „Îi admirăm pentru tot ceea ce fac și le felicităm antrenorii și părinții pentru susținerea necondiționată. Abia așteptăm să-i vedem la următoarele competiții!”, a transmis Corneliu Ștefan.

May be an image of 7 people, people playing American football, people playing football and text that says "MT スフF DEGHPACATOTARA DECHIPA CÁT ARA ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL DÂMBOVIȚA ZIUA CAMPIONILOR GRTa AJF ECИИΡΑ CATo CÂT TARA"

În Piața Tricolorului, a avut loc a treia ediție a Turneului Județean de baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița”, la care au participat peste 200 de tineri sportivi. „Suntem gazdele echipelor din Argeș, Prahova și București. Felicităm toți participanții pentru entuziasmul și talentul lor”, a adăugat președintele CJD.

May be an image of 3 people, people playing American football, people playing tennis, people playing basketball, people playing football, people playing volleyball, frisbee and text

Tot de 1 iunie, a avut loc inaugurarea a două unități de învățământ în județ. La Moroeni, a fost deschisă Școala Gimnazială „Ion Ciorănescu”, oferind un loc de studiu pentru 500 de copii. La Produlești, a fost inaugurată clădirea care adăpostește școala și grădinița din satul Broșteni, un proiect realizat cu sprijinul Agenției Fondului pentru Mediu și Consiliul Județean Dâmbovița.

Școala Gimnazială Produlești va beneficia de mobilier nou și dotări pentru laboratorul informatic și cabinetul de asistență psihopedagogică, în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Felicitări administrației locale pentru această investiție!”, a transmis Corneliu Ștefan.

May be an image of 2 people, hospital and text
May be an image of 8 people

Evenimentul a inclus și o expoziție de artă la Galeria Framing Art, unde au fost expuse lucrările elevilor Școlii Populare de Artă „Octav Enigărescu” și ale altor artiști locali. „Expoziția reunește artiști cu vârste între 6 și 80 de ani, toți creaând cu aceeași pasiune. Vă îndemn să vizitați galeria pentru a admira talentul dâmbovițenilor”, a concluzionat președintele CJD.

May be an image of 11 people, clarinet and text

Astfel, 1 Iunie a adus nu doar sărbătoare, ci și investiții  pentru viitorul educațional al copiilor din județul Dâmbovița.

Sursa foto: Facebook, CJD

Banner