S-a deschis Târgul Meșterilor Populari la Curtea Domnească

in Actualitate by
Banner

Vineri a avut loc deschiderea Târgului Meșterilor Populari, organizat în cadrul evenimentului „Zilele Județului Dâmbovița”, la Curtea Domnească din Târgoviște. La inaugurare au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, managerul Centrului Județean de Cultură, Florin Georgescu, și alte autorități locale.

În aceste zile, meșterii populari au ocazia să își prezinte și să își promoveze produsele realizate cu multă dăruire și migală. Acești meșteri sunt adevărați păstrători ai tradițiilor satului românesc, fiind fierari, făuritori de icoane, creatori de bijuterii, costume populare sau obiecte gospodărești din lemn.

Târgul va rămâne deschis până pe 2 iunie, oferind vizitatorilor ocazia să admire și să achiziționeze obiecte tradiționale care reflectă moștenirea culturală a județului Dâmbovița, dar și a altor regiuni din țară bogate în tradiții.

De asemenea, în cadrul târgului, a avut loc o expoziție de produse tradiționale realizate de producători locali, subliniind diversitatea și bogăția meșteșugurilor românești.

Banner