Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

in Actualitate by
Banner

Semne și simboluri aleiubirii și tandreței lui Dumnezeu, copiii reprezintă darul prețios al vieții și al lumii noastre, care ne oferă bucurie și speranță.

Comoară inestimabilă pentru Biserică, familie și școală, copiii sunt cei cărora le încredințăm aspirațiile și valorile creștine, pentru a aprofunda dezvoltarea și înnoirea civilizației noastre. Ei sunt, mereu, nădejdea noastră într-o lume mai bună, mai frumoasă și mai dreaptă, dar și certitudinea că nimic din ceea ce credem, creăm și iubim nu se pierde, ci se transmite din generație în generație, prin intermediul lor, în istorie.

Biserica se preocupă de educația religios-morală a copiilor, dăruindu-le reperele existențiale fundamentale, orientându-i către Izvorul vieții și al speranței noastre, și împărtășindu-le valorile Evangheliei lui Hristos, care le luminează pașii vieții spre găsirea și împlinirea propriului lor sens.

Familia este prima școală a credinței, spațiul natural și necesar de creștere și educație a tinerelor generații, unde primesc comoara de viață și de trăire care-i va călăuzi spre a deveni demni și responsabili fii și fiice ale societății noastre, precum și buni credincioși ai Bisericii noastre strămoșești.

Școala este cel de-al treilea fundament al bunei educații a copiilor noștri, care, în colaborare cu Biserica și Familia le dăruiește comoara de înțelepciune a umanității, în care a rodit colaborarea străduinței înaintașilor noștri cu harul Duhului Sfânt.

Ziua Internațională a Copilului reprezintă un nou și deosebit prilej de a reflecta la rolul și importanța copiilor în viața și societatea noastră, impulsionându-ne în a face tot mai mult pentru a le înlesni creșterea frumoasă, buna educație și aprofundarea credinței dătătoare de sens și mereu înnoitoare.

În pofida tuturor provocărilor contemporane, cu credință în Bunul Dumnezeu, vom merge mereu înainte, ducând mai departe gloria trecutului, îmbogățită de strădania prezentului, pentru a construi un viitor demn și frumos!

Invoc binecuvântarea Atotmilostivului Părinte ceresc asupra tuturor copiilor noștri, cărora le urez: La mulți ani fericiți și binecuvântați!

† NIFON,

Arhiepiscop şi Mitropolit

Banner