Universitatea „Valahia” a găzduit evenimentul „Entrepreneurship Matching Event (EME)”

in Actualitate/Educație by
Banner

Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște a organizat concursul de pitch-uri antreprenoriale intitulat „EME 2024”.

Facultatea de Științe Economice a găzduit în perioada 29-30 mai 2024 evenimentul „Entrepreneurship Matching Event (EME)”, un concurs de pitch-uri antreprenoriale care reunește tineri cu idei inovatoare din diverse colțuri ale țării și din străinătate. Această inițiativă academică remarcabilă subliniază angajamentul facultății în promovarea inovației și antreprenoriatului în rândul studenților, masteranzilor și elevilor.

 

EME 2024 s-a bucurat de o participare națională, dar și internațională, reflectată în prezența a șase universități din România și din afara granițelor, alături de patru licee din județul Dâmbovița. Această diversitate instituțională accentuează importanța colaborării și schimbului de idei în educația antreprenorială. Participanții provin din medii academice variate, oferind o perspectivă multidimensională asupra provocărilor și oportunităților antreprenoriale.

La ediția din acest an, s-au înscris 46 de pitch-uri antreprenoriale, un număr impresionant care subliniază interesul crescut pentru inovație și dezvoltare economică sustenabilă. În total, 65 de studenți, masteranzi și elevi au concurat, fiecare aducând în fața juriului idei originale și soluții creative. Aceste statistici nu doar evidențiază popularitatea concursului, ci și calitatea ridicată a proiectelor prezentate.

Scopul principal al EME 2024 este de a stimula spiritul antreprenorial și de a facilita dezvoltarea competențelor esențiale în afaceri printre tinerii participanți. Prin acest concurs, Facultatea de Științe Economice își propune să creeze un mediu propice pentru schimbul de cunoștințe și pentru formarea unei rețele de suport între tinerii antreprenori și experți din domeniu. Evenimentul a constituit un bun prilej pentru participanți de a primi feedback constructiv din partea unui juriu de specialiști, ceea ce a contribuit semnificativ la perfecționarea ideilor lor de afaceri.

EME 2024 reprezintă un exemplu concret al angajamentului Facultății de Științe Economice în promovarea educației antreprenoriale și în sprijinirea tinerilor cu potențial inovator. Evenimentul este conceput nu doar ca o competiție, ci ca o platformă de învățare și dezvoltare personală și profesională.

Prin participarea la acest concurs, tinerii au posibilitatea de a-și dezvolta abilități esențiale, precum gândirea critică, capacitatea de a inova și competențele de prezentare și negociere.

 

Facultatea de Științe Economice este încrezătoare că EME 2024 va avea un impact semnificativ asupra participanților și asupra comunității academice și antreprenoriale. Acest concurs reflectă eforturile continue ale facultății de a cultiva excelența și de a încuraja tinerii să devină lideri ai schimbării și inovatori de succes.

Așteptăm cu nerăbdare să descoperim ideile și proiectele remarcabile care vor fi prezentate în cadrul următorului eveniment EME 2025.

BIROUL DE IMAGINE ȘI COMUNICARE, UNIVERSITATEA „VALAHIA”

Banner