Școala Gimnazială Nr. 2 Picior de Munte – Boboci a fost inaugurată în prezența președintelui CJD, Corneliu Ștefan

in Actualitate by
Banner

Miercuri, 29 mai, a avut loc inaugurarea oficială a Școlii Gimnaziale Nr. 2 Picior de Munte – Boboci, din comuna Dragodana. Evenimentul a reunit elevi, cadre didactice și oficialități locale, marcând un moment de referință pentru această localitate.

Printre participanții s-au numărat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, în frunte cu președintele Corneliu Ștefan și vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie. De asemenea, la eveniment au fost prezenți parlamentarii PSD Carmen Holban și Radu Popa, prefectul județului Claudia Gilia, precum și inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, Adriana Tudose.

Școala Gimnazială Nr. 2 Picior de Munte – Boboci a fost modernizată și extinsă printr-un proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de peste 2,2 milioane de euro. În cadrul acestui proiect a fost construită și o sală de sport modernă, menită să ofere elevilor condiții optime pentru activitățile fizice și recreative.

Pentru a sprijini și mai mult elevii din Dragodana, Consiliul Județean Dâmbovița are în desfășurare mai multe proiecte de licitație publică:

Achiziția de mobilier școlar, inclusiv bănci, dulapuri individuale, calculatoare și table interactive, în valoare de 910.000 lei pentru Școala Gimnazială Nr. 2 Picior de Munte – Boboci.

Achiziția unui microbuz electric, cu 8+1 sau 16+1 locuri, destinat elevilor navetiști din comună, în valoare de 240.000 de euro.

May be an image of 6 people

Primar Dragodana, Gheorghe Sandu:

După o perioadă de șase ani, de când am pornit acest proiect, reușim să-l inaugurăm. Au fost șase ani, dar, în realitate, la această școală s-a lucrat nouă luni. Practic, cinci ani au durat procedurile administrative, iar construcția efectivă a școlii a durat nouă luni. Nu a fost zi în care să nu avem cel puțin 50 de muncitori pe șantier. Inaugurăm astăzi Școala Nr. 2 de la Boboci, o școală cu opt săli de clasă, trei laboratoare, o sală de sport, împrejmuire și amenajare incintă. Copiii vor învăța într-un singur schimb, nu vor mai fi nevoiți să se chinuie după-amiaza.”

Claudia Gilia, prefectul județului:

Entuziasmul copiilor prezenți spune mai mult decât am putea spune noi despre această inaugurare a Școlii de la Picior de Munte. Îl felicit pe domnul primar pentru acest proiect, și nu doar. O administrație performantă își spune cuvântul în viața fiecărui cetățean din localitate. De asemenea, vedem încă o dată importanța fondurilor europene, dar și colaborarea pe care Primăria Dragodana o are cu administrația județeană, pentru că știu că, prin PNRR, proiect depus de Consiliul Județean, școala aceasta va beneficia de dotări moderne.”

Adriana Tudose, inspectorul școlar general:

Particip cu mare bucurie la inaugurarea acestei școli. Este important ca activitățile educaționale să se desfășoare în condiții foarte bune. Este nevoie ca unitățile de învățământ să fie dotate la standarde europene. Este și cazul acestei școli în care ne aflăm acum. Țin să felicit administrația locală pentru acest proiect. Le mulțumesc și colegilor cadre didactice pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru elevii de aici și vreau să le urez mult succes în continuare.”

Corneliu Ștefan, președinte CJD:

Astăzi este un eveniment deosebit pentru tot județul Dâmbovița, nu doar pentru comuna Dragodana. Așa cum a spus și doamna prefect, investiția în educație este una dintre cele mai importante. Vreau să-l felicit și eu pe domnul primar pentru această investiție deosebit de importantă pentru comuna Dragodana, o comună frumoasă, o comună mare a județului Dâmbovița. Vreau să felicit și constructorul pentru calitatea lucrărilor de la această școală, dar și pentru faptul că s-a mișcat foarte repede într-un timp scurt. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor copiilor, cadrelor didactice și părinților pentru răbdarea pe care au avut-o în această perioadă. Încă o dată, felicitări pentru această investiție și vom fi în continuare alături de comuna Dragodana pentru proiectele pe care le avem în comun.

May be an image of 1 person, playing football and playing tennis
May be an image of table
Banner