Proiectul Inelului doi de Centură al municipiului Târgoviște: au fost aprobați indicatorii tehnico-economici!

in Actualitate/Administrație by
Banner

vești bune în ceea ce privește infrastructura de transport fin județ! În ședința Consiliului Județean Dâmbovița de marți, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Inelul doi de Centură al municipiului Târgoviște, un proiect  cu o valoare totală de 196 milioane de euro (aproximativ 980 milioane de lei).

Noul inel de centură va avea o lungime de 16,13 km și va funcționa ca un drum expres, proiectat pentru a fluidiza traficul și a reduce congestionarea în municipiul Târgoviște și în localitățile adiacente. Traseul va ocoli municipiul și va include comunele Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești, Ulmi și Lucieni.

Drumul va fi compus din patru benzi de circulație, câte două pe fiecare sens, fiecare bandă având o lățime de 3,5 metri. Proiectul prevede și construcția a cinci poduri, șaisprezece pasaje și cinci tuneluri pentru protejarea faunei din zonele traversate.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, următorul pas este obținerea avizului Comisiei Tehnice de la Ministerul Transporturilor. Conform planului, în această vară va fi lansată licitația pentru execuția și proiectarea lucrărilor.

Vorbim despre Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște. Astăzi aprobăm studiul de fezabilitate. Mâine se va lua legătura cu cei de la Ministerul Transporturilor și vom preda proiectul pentru a intra în CT-ul Ministerului, urmând ultima procedură la nivelul Ministerului Transporturilor. În această vară, vom scoate la licitație proiectarea și execuția pentru Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște, un drum expres, în regim de patru benzi, două benzi pe sens. Avem semnat parteneriat cu Ministerul Transporturilor de doi ani, avem contract de refinanțare”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

May be an image of road and text
May be an image of road and text
Banner