PSD Dâmbovița finalizează procesul de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

in Politică by
Banner

30 aprilie 2024 a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor privind alegerile locale din 9 iunie 2024. PSD Dâmbovița, prin președintele Corneliu Ștefan, a anunțat că a finalizat procedurile legal, în toate localitățile din județ și a prezentat un bilanț al participării partidului în competiția electorală.

Cu un total de 1482 de candidați, PSD Dâmbovița a acoperit toate consiliile locale din cele 89 de localități din județ. Potrivit datelor prezentate de liderul social-democrat, 70% dintre cei înscriși pe liste sunt bărbați iar 30% femei, reflectând o distribuție echilibrată a genurilor în listele de candidaturi.

De asemenea, pentru funcția de primar, PSD Dâmbovița a prezentat 88 de candidați în 88 de localități din județ, excepția constituind-o localitatea Vulcana Băi, unde a fost depusă o listă completă pentru Consiliul Local, fără, însă, candidatură pentru funcția de primar.

În cadrul unei conferințe de presă transmisă live de Bazar TV, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu secretarul general al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan au prezentat rezultatele obținute în urma finalizării procesului de depunere a candidaturilor.

La nivelul CJD am depus listă completă sâmbătă pentru consilierii județeni  din CJD din partea PSD Dâmbovița și nu în ultimul rând pentru funcția de președinte al CJD.  La nivelul Consiliului Județean avem pe listă 26 de bărbați și 17 femei, 40% sunt femei, iar media de vârstă este de 44 de ani. Față de 2020 avem 24 de candidați noi pe lista de consilieri județeni, 19 în funcție astăzi. La nivelul consiliilor locale, în județul Dâmbovița, Partidul Social Democrat are cei mai mulți candidați dintre toate partidele politice de pe raza județului Dâmbovița. Avem 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ, 70% sunt bărbați și 30 % femei, 1083 sunt bărbați și 399 sunt femei candidate la o funcție de consilier local în cele 89 de consilii locale din județul Dâmbovița. Vârsta medie a candidaților la nivelul consiliilor locale din județul Dâmbovița este de 48 de ani. La nivelul primarilor avem 88 de candidați în cele 89 de localități, media de vârstă a candidaților la primari este de 52 de ani.

Aceștia sunt candidații pe care îi avem la nivelul județului Dâmbovița.  Avem 1482 de candidați la nivelul consiliilor locale și 88 de candidați pentru primari. Avem listă completă, 43 de candidați la nivelul CJD și candidat la funcția de președinte al CJD…  Avem un singur scop, acela de a demonstra  și a duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem la nivelul tuturor comunităților locale și bineînțeles de a continua proiectele majore pe care le avem în județul Dâmbovița, proiecte care vor schimba cu adevărat fața județului Dâmbovița. Sunt proiecte astăzi în implementare de peste 1,8 miliarde de euro, sunt proiecte importante în toate domeniile, în sănătate, infrastructura rutieră, infrastructura rețelelor de apă și apă uzată, în Stațiunea Turistică Moroieni Padina Peștera, în tineret și sport, mediu și nu în ultimul rând proiectele pe care le avem pe raza județului, proiecte deblocate de peste 20 de ani privind reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor naționale care străbat județul Dâmbovița, acestea în parteneriat cu Guvernul României .

Am avut un sprijin foarte mare din partea Guvernului pentru  toate proiectele pe care le avem pe raza județului Dâmbovița. Mulțumesc și celor peste 125.000 de dâmbovițeni care au semnat pe listele noastre la nivelul județului Dâmbovița, le mulțumesc încă o dată pentru susținerea acordată. În final urez în numele Organizației PSD Dâmbovița un sincer ,,La mulți ani’’ tuturor dâmbovițenilor ținând cont de Sărbătorile Pascale care vor veni. Le doresc dâmbovițenilor  multă sănătate și sărbători liniștite alături de cei dragi. Să fim cu toții sănătoși”’, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

La rândul său, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a adus în discuție situația candidaturilor pentru Primăria Târgoviște și Consiliul Local Municipal din perspectiva Partidului Social Democrat, care a deținut majoritatea în Executivul Local începând cu anul 2016 și până în prezent.

Da, astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor. Se încheie practic o parte importantă din  ceea ce înseamnă procesul electoral de pe 10 iunie, se încheie etapa depunerii candidaturilor, etapă care presupune inclusiv acele semnături de susținere  care sunt foarte importante. Vreau să le mulțumesc celor peste 30.000 de târgovișteni care ne susțin prin semnătură, încrederea lor ne onorează și în același timp ne obligă și ne responsabilizează.  Pe listele de consilieri locali sunt oameni foarte importanți pentru ceea ce înseamnă structura administrativă. Un primar fără un Consilu Local nu are cum să promoveze și să dezvolte investiții. În schimb, un Consiliu Local ostil poate să blocheze investițiile la nivelul comunităților locale. De aceea este deosebit de important să existe o concordanță din punct de vedere politic între funcția de primar și majoritatea în Consiliu Local. Cred că nu spun lucruri noi, sunt aspecte clare care țin de buna funcționare a unei administrații publice locale care se dorește a fi performantă…  Este foarte important ca la nivel de primar, Consiliul Local, președinte CJD, Consiliul Județean să existe o concordanță de natură să asigure continuitate și predictibilitate actului administrativ care vizează dezvoltarea comunităților locale prin promovarea investițiilor publice foarte importante pentru oameni. Cu privire la CLM Târgoviște, lista de consilieri locali este echilibrată, o listă pe care atât eu cât și președintele CJD ne-o asumăm. Sunt oameni de care comunitatea târgovișteană are nevoie. Aceasta este formată din:

Daniel Cristian Stan, jurist, primar

Boboacă Doina Mihăescu, farmacist

Petrescu Radu Iustin, medic

Rădulescu Cătălin, jurist

Cozma Constantin, jurnalist

Ilie Monica Cezarina, profesor

Prisăcaru Ciprian, profesor

Erich Agnes Terezia, filolog

Bozieru Cosmin Petruț, economist

Gheorghe Ana Maria, profesor

Răducanu Tudorică, lucrător commercial

Patic  Paul Ciprian, inginer, conferențiar universitar

Dumitrache Niculae, medic veterinar

Bughea Alexandru, economist

Ene Gabriel Cristian, inginer

Nițescu Vasile Ovidiu, profesor

Stănescu Adrian Virgil, psiholog

Maximoiu Anabela Andrea, psiholog

Stan Adrian, subofițer MAPN, pensionar

Posedaru Alexandra, technician, designer vestimentar

Macarie Ioan Mircea, specialist administrație publică

Ivanovici Traian Daniel, inginer

Oprea Ionuț, inginer

Costescu Gabriela, economist

Ionete George Florin, economist

Tudor Cosmin Emilian, inginer

Târcă Ion, inginer

Obiectivul nostru este să menținem numărul de consilieri din acest moment și bineînțeles, cu voia târgoviștenilor, dacă se poate, să avem un scor superior și un număr mai mare de consilieri locali. Menționez că în acest moment la nivelul CLM Târgoviște PSD deține 12 din cele 21 de portofolii de consilier local. În 2016 am deținut  11, deci pe această scară sper să mai reușim să creștem numărul de consilieri locali.  Atât în 2016 cât și în 2020, în urma alegerilor, a rezultat majoritatea PSD în Consiliul Local Municipal Târgoviște ceea ce a și explicat coerența actului administrativ. În 2016, pentru prima dată în istorie, PSD a dobândit majoritate în Consiliul Local și de atunci lucrurile au mers bine. Sperăm  ca pe data de 10 iunie să avem un număr de mandate în CLM de natură să ne permită obținerea unei majorități și realizarea a tot ceea ce ne propunem din punct de vedere administrativ. Este foarte important votul pentru CLM… Îi invit pe dâmbovițeni să evalueze exact și obiectiv tot ce s-a întâmplat în această perioadă în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița și să ofere încrederea lor celor care au demonstrat că pot să realizeze investiții, că pot să dezvolte comunitățile locale. Am încredere în târgovișteni, am încredere în dâmbovițeni că vor ști să facă diferența dintre manipulare și fapte” , a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Banner