Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon cu prilejul celei de a XIV-a ediții a Marșului Pentru Viață – „Construim Împreună Pentru Viață” – Târgoviște, 30 martie 2024

in Actualitate by
Banner

Vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi în număr atât de mare pentru a participa la Marșul pentru Viață, la Târgoviște, ca mărturie a angajamentului vostru de a susține viața, acest magnific și sacru dar al lui Dumnezeu.

​Reafirmăm împreună, înaintea comunității noastre locale, că viața trebuie apărată și sprijinită deoarece este cel mai mare bun pe care l-am primit de la Dumnezeu și totodată reprezintă una din valorile lumii creștine care stau la baza civilizației euro-atlantice de astăzi.

​Apărăm, promovăm și susținem viața pentru că ea este valoarea supremă pe care se sprijină toate celelalte valori ale societății noastre, iar voi, dragi tineri, sunteți cei care veți purta pe umerii voștri destinul Europei și al României de mâine și este necesar să conștientizați, cu deosebită responsabilitate, importanța acestui demers.

​De fiecare dată când vorbim despre viață ne gândim cu respect și iubire la mamele noastre, simbol al vieții și totodată al grijii dumnezeiești față de noi. De altfel, nu întâmplător, acest marș se desfășoară în luna martie, timp binecuvântat ce are în centrul său Buna Vestire, sărbătoare care celebrează viața și libertatea umană, amintindu-ne, de fiecare dată, de impresionanta responsabilitate pe care o avem, și anume aceea de a promova și de a apăra viața.

Știm și afirmăm cu tărie că datorită faptului că numai Dumnezeu este Cel ce dăruiește și susține viața umană, nimeni, niciodată, nu are dreptul de a o lua ori de a o restrânge sau de a impieta cumva asupra ei. Existența umană este o valoare inviolabilă pe care trebuie să o apreciem și să o sprijinim. Mai cu seamă trebuie să avem în vedere dreptul la viață al ființei umane nenăscute, aflată în pântecele matern, care nu se poate apăra singură și care are nevoie de ajutorul nostru.

De fiecare dată, dragi tineri, participarea la Marșul pentru Viață reprezintă un gest mărturisitor de credință și de iubire, o modalitate de a ne manifesta credința și de a denunța crima de a fi contra vieții, a celor ce promovează acțiuni ce se situează contra acestui magnific dar dumnezeiesc.

Asupra tuturor celor ce ați oferit astăzi, comunității noastre locale, o mărturie frumoasă a credinței noastre, precum și un frumos semn de solidaritate și de speranță, invoc binecuvântarea Atotputernicului Dumnezeu, Izvorul vieții și al mântuirii noastre.

† N I F O N,

Arhiepiscop și Mitropolit

Banner