Arhiepiscopia Târgoviștei a făcut o nouă achiziție extraordinară de carte veche

in Actualitate/Cultură/Religie by
Banner

Pentru a-și îmbogăți colecția de carte veche, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a realizat, în urma unei licitații, o nouă importantă achiziție de carte veche. Următoarele volume au intrat în patrimoniul Eparhiei noastre:

„Octoihul slavo-român”, operă editată de Spătarul Țării Românești, Mihai Cantacuzino, în vremea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, Râmnic, 1706, cu o însemnare olografă a lui Cantacuzino și un sigiliul inelar, piesă rară, de colecție;

-„Chiriacodromion” („Calea Domnului”), de Mihail Ștefan, ediție princeps, Bălgrad (Alba Iulia), 1699, sub patronajul Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, piesă rară, de colecţie;

-„Chiriacodromion sau Evanghelie învățătoare” din timpul celei de a doua domnii a lui Constantin Mavrocordat în Țara Românească, prima cazanie românească tipărită la București, 1732, cu ex libris.

Volumele vor fi inserate în colecția de carte veche a Muzeului Arhiepiscopiei Târgoviștei din cadrul Reședinței eparhiale.

Sursa: Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Banner