În comuna dâmbovițeană Malul cu Flori a fost redeschisă Școala Gimnazială, după ce a fost supusă unui amplu proiect de reabilitare, modernizare și extindere.
La ceremonia de redeschidere au participat oficialitățile județene și locale, precum președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, Liviu Mușat, parlamentarii Titus Corlățean și Radu Popa, dar și alți reprezentanți ai autorităților locale și ai educației.
Cu o capacitate de peste 180 de elevi, noua Școală Generală din Malu cu Flori este o realizare impresionantă pentru comunitate, oferind un spațiu modern și dotări conforme standardelor europene. În discursul său, președintele CJD a anunțat și planuri pentru achiziționarea unui microbuz electric sau hibrid pentru a facilita accesul elevilor la educație.
Primarul comunei Malu cu Flori, Ion Constantin, a subliniat eforturile considerabile făcute pentru reabilitarea și modernizarea școlii, menționând că investiția a fost dificilă, dar colaborarea și munca în echipă au dus la finalizarea acestui proiect esențial pentru comunitate.
„Pentru că nu ne-a fost ușor în acești ani și fără sprijinul acordat nu ar fi fost posibilă această inaugurare. Investiția a constat în renovarea clădirii existente, de unde s-au păstrat 3 săli de clasă, una dintre ele am amenajat-o pentru cancelarie, pentru că eram una dintre școlile unde cancelaria era undeva pe hol… Le mulțumesc profesorilor pentru că au acceptat acele condiții. Astăzi avem cancelarie nouă, avem cabinet al directorului, al contabilității, clădirea extinsă cu parter plus etaj cu 6 săli de clasă, cu un laborator dotat, cu bibliotecă, sală de arhivă, 2 grupuri sanitare, investiție care la începutul lucrărilor avea valoarea de 5.700.000 lei și a ajuns cu toate ajustările la 6.800.000 lei.. Nu a fost ușor, a fost o perioadă grea în care ajustările erau diferite de la o lună la alta, dar munca în echipă a făcut ca astăzi să finalizăm și să inaugurăm acest obiectiv prioritar pentru comunitatea din Malu cu Flori.
Cred că eram singura localitate din Dâmbovița care învățam în 2 schimburi. În 2012 când a apărut clasa zero cancelaria a fost transformată în clasă zero, ca să putem să funcționăm” , a declarat primarul comunei Malu cu Flori, Ion Constantin.
„Este un eveniment deosebit pentru noi toți, pentru comunitatea dâmbovițeană, nu doar din comuna Malu cu Flori și cred că este cel mai frumos cadou pe care primarul putea să-l facă comunității locale, astăzi, într-o zi de mare sărbătoare, de Buna Vestire, să inaugurăm o școală modernă la Malu cu Flori, o școală mult așteptată de toți copiii din localitate. Așa cum a spus d-ul primar am trecut printr-o perioadă puțin mai grea și cu toții am trecut peste aceste momente grele și astăzi inaugurăm această școală importantă pentru comunitatea dumneavoastră. Comuna Malu cu Flori este foarte importantă pentru județul Dâmbovița. CJD are proiecte în asociere cu comuna dumneavoastră prin care vom asfalta drumurile comunale și nu în ultimul rând avem cel mai mare proiect pe Programul Național Anghel Saligny privind reabilitarea unui drum județean între Malu cu Flori și Pucheni în valoare de 76.000.000 de lei, un proiect pe care cei doi primari l-au sprijinit și pe care noi, CJD, îl finanțăm împreună cu Guvernul României. Vă felicit pentru această școală modernă și vă asigur de tot sprijinul nostru pentru toate investițiile pe care le avem pe raza comunei Malu cu Flori’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.
„Am venit la această inaugurare din respect pentru comunitatea din Malu cu Flori, din respect pentru d-ul primar știind cât de greu s-a realizat acest proiect. Proiectul nu a intrat în suma alocată, a fost depus puțin mai târziu, am identificat sume, am semnat contractul, au apărut tot felul de probleme dar modul cum d-ul primar și echipa de la primărie s-au zbătut ca acest proiect să fie realizat este demn de toată cinstea, de toată prețuirea și sunt convins că așa cum diamantele sunt prețuite fiindcă nu apar ușor și nu se găsesc pe toate drumurile la fel și acest proiect va fi prețuit de comunitatea din Malu cu Flori având în vedere că nu s-a născut și nu s-a realizat ușor… Felicitări tuturor. Sunt convins că această școală își va găsi efectul în creșterea calității actului educațional din comună…. Nu pot să trec peste ceea ce se întâmplă în județul Dâmbovița în ansamblu. Acest proiect face parte dintr-un grup mare de proiecte pe care județul Dâmbovița, CJD împreună cu edilii din județ le-au depus în cadrul POR 2014-2020. Vă pot spune că 40% din banii pe infrastructură educațională alocați pentru întreaga regiune au venit în județul Dâmbovița, iar pentru acest lucru salut pe președintele CJD și pe tot aparatul CJD, pe toți primarii care s-au învrednicit să depună proiecte. Sunt convins că această atitudine va continua și pe POR 2021-2027” a transmis directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.