Virgil Guran: Disperarea PSD în Dâmbovița a atins cote îngrijorătoare

in Actualitate/Politică by
Banner

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, acuză PSD de „abuz de putere” și că „apeleză la mijloace neortodoxe”. Guran mai afirmă că social-democrații „amenință electoratul, încearcă să intimideze candidații liberali la alegerile locale și manipulează dâmbovițenii.”

Înțelegem disperarea PSD în Dâmbovița, dar nu tolerăm acțiunile de manipulare, agresiunea și șantajul!

Nici nu a început campania electorală și social-democrații dâmbovițeni au început să apeleze la mijloace neortodoxe, de teamă că vor pierde în fața PNL. Prin articole inventate, de publicații plătite de PSD, sunt aduse acuze la adresa mea, ca președinte al PNL Dâmbovița, iar în teritoriu camarila PSD amenință electoratul, încearcă să intimideze candidații liberali la alegerile locale și manipulează dâmbovițenii.

Să le luăm pe rând! Prin articole scrise la comanda PSD se vorbește despre lipsa mea de performanță la conducerea PNL. Realitatea este următoarea:

  • de la venirea mea la conducerea PNL Dâmbovița a crescut cu 50% numărul primarilor liberali în județ
  • la alegerile locale parțiale de la Braniștea și Cojasca, două dintre localitățile- fiefuri ale PSD, cu primari cu câte 3 și 6 mandate, PNL a câștigat
  • la alegerile prezidențiale, PNL Dâmbovița a obținut un scor istoric- prima dată când liberalii au câștigat alegerile în Dâmbovița
  • la alegerile locale, diferența de scor la CJ Dâmbovița între PNL și PSD a fost foarte mică: 43% vs. 35%
  • alegerea mea pentru a patra oara, în funcția de vicepreședinte al Senatului României, reprezintă un vot de încredere și o  confirmare a rezultatelor muncii mele, o recunoaștere a activității profesionale. Acest fapt demolează mitul inventat de camarila PSD privind schimbarea mea de la conducerea PNL Dâmbovița.

Înțelegem și agitația din rândul social-democraților care se tem că PNL Dâmbovița are o organizarea foarte bună, primari performanți și candidați foarte buni la alegerile locale și o comunicare eficientă și transparentă prin care încercăm să le arătăm dâmbovițenilor că se poate și democrație în Dâmbovița și că nu au de ce să se teamă.

De altfel, frica primarilor PSD se explică și prin acțiunile denigratoare, violența de care dau dovadă: candidatul nostru de la Văcărești a fost bătut de două ori, fapte ce se vor vedea în dosarele penale, amenințări au loc la Morteni, Moroeni, Sălcioara. Primarii PSD au văzut că au concurență și se tem că-și vor pierde mandatele. Totuși, asta nu le dă dreptul să se manifeste ca stăpânii de sclavi, dâmbovițenii trebuie să fie liberi să voteze și să ia decizii pentru dezvoltarea localităților.

Cât de disperat poate fi și Corneliu Ștefan, președintele de CJ Dâmbovița care se teme că va pierde majoritatea din CJ și nu va mai direcționa puținii bani din județ pentru a păcăli primarii? Atât de disperat încât plătește pentru articole denigratoare și manipulare. Puținii primari care s-au îndreptat acum spre PSD sunt fix acei primari fără performanțe și investiții, care încearcă să-și motiveze incapacitatea de a dezvolta comunitățile pe care le conduc prin această mutare „dincolo va fi mai bine”.

În final, precizez că sunt la curent cu încercările PSD de a mă denigra, reprezentanții anumitor publicații au venit să negocieze cu mine pentru a nu publica anumite articole comandate, dar am refuzat categoric. Nu am făcut și nu fac trocuri! Nu mă intimidează și nu am nimic de ascuns!

Susțin libertatea presei și democrația! Cât privește faptele primarilor și reprezentanților PSD din teritoriu, nu tolerez aceste comportamente și repet, în calitate de vicepreședinte al Senatului voi face demersurile legale pentru a opri aceste manifestări și abuzuri de putere„, transmite liderul liberal în comunicatul de presă.

 

Banner