ÎPS Mitropolit Nifon a primit vizita Excelenței Sale, Doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România

in Actualitate by
Banner

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a primit luni, 18 martie 2024, la Reședința eparhială, vizita Excelenței Sale, Doamna Kathleen Ann Kavalec, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, după ce domnia sa a vizitat, la Doicești, amplasamentul viitoarei centrale SMR și a avut întâlniri cu domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și cu doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița.

La întâlnirea de la Reședința eparhială, au participat: doamna Kimberly Barr, Consilier economic, domnul Jessup Taylor, Consilier economic adjunct, doamna Dana Stănescu, specialist economic, din partea Ambasadei americane, Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial și Pc. Pr. Alin Ștefan, Secretar Eparhial.

Excelența Sa, Doamna Ambasador Kathleen Ann Kavalec, a mulțumit, inițial, pentru deosebita implicare în ajutorarea refugiaților veniți din Ucraina, iar, ulterior, au fost exprimate idei pe mai multe teme, precum: rolul Bisericii ca important reper moral în cadrul civilizației euro-atlantice, rolul dialogului inter-creștin și inter-religios în Europa și în lume, dar și aportul eclezial la găsirea de soluții pentru problemele cu care se confruntă lumea de astăzi.

Sursa: Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Banner