BUCEGI WINTER RACE 2024

in Actualitate/Sport by
Banner

Stimabili iubitori de sporturi de iarnă, dar și de aventuri montane, vă facem cunoscut faptul că în acest weekend s-a desfășurat cea de-a XIV-a Ediție a concursului de schi de tură Bucegi Winter Race, un eveniment sportiv care încearcă să aducă un plus de imagine zonei montane a județului Dâmbovița din Munții Bucegi.

Numărul participanților a fost unul modest și asta datorită zăpezii aproape inexistente, ecoul evenimentului nostru, purtat chiar de campionii naționali în domeniu, ajunge de fiecare dată către toată breasla de schiori din țară.

Startul s-a dat din aceeași zonă a Refugiului Salvamont Dâmbovița, de unde s-a urcat pînă la confluența văilor Obârșie – Șugări, traseul propriu zis desfășurându-se pe zona alpină sudică a muntelui Obârșia.

Condițiile de schi au fost mai dificile în acest an, motiv pentru care sosirea participanților s-a făcut mai sus, tot în zona de confluență amintită.

Podium-ul a fost ocupat de către George Jinga, campion național la schi alpinism, urmat de  Constantin Surdu și Petruț Cotinghiu, iar la feminin de către Alisa Trufăsilă.

Chiar dacă n-au fost condiții de zăpadă prea prietenoase, asta nu a împiedicat pe cei pasionați de acest sport să participe la evenimentul cu numărul 14 Bucegi Winter Race, cursă devenită tradițională la nivel național și cu care s-a dorit, încă de la prima ediție, din 2011, să se promoveze zona Padina-Peștera.

Acest concurs a fost organizat de către Asociația Salvamont Dâmbovița, în parteneriat cu câțiva susținători fideli ai acestui eveniment care țin cu sufletul de această minunată zonă montană.

Mulțumim în mod expres, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs, sponsorilor și partenerilor noștri.

Geo Badea, organizator BWR

Banner