Spitalul Județean de Urgență Târgoviște va avea telemedicină! Dâmbovițenii vor beneficia de consultații medicale de la distanță

in Administrație by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat o investiție  în infrastructura medicală a județului, aducând telemedicina la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Această nouă inițiativă, susținută de fonduri europene de 3.700.000 de lei, va oferi acces facil și rapid la consultații medicale specializate pentru comunitatea locală.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis că această invenție  va oferi dâmbovițenilor oportunitatea de a primi îngrijire medicală de calitate fără a fi necesară prezența fizică la spital.

Acest proiect nu numai că va facilita accesul la serviciile medicale, ci va aduce și beneficii suplimentare, precum programări la analize și acces la rezultatele investigațiilor paraclinice prin intermediul unei aplicații moderne, accesibile de pe telefon, tabletă sau computer. De asemenea, implementarea telemedicinii va conduce la o gestionare mai eficientă a informațiilor medicale și va îmbunătăți calitatea serviciilor oferite.

Astfel, dâmbovițenii vor avea posibilitatea de a beneficia de consultații medicale la distanță, asigurând astfel accesul rapid și comod la sfaturile oferite de specialiștii SJUT, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la spital. Totodată, cu sprijinul unei aplicații moderne, la rândul ei accesibilă de pe telefon, tabletă sau computer, se vor putea efectua programări la analize, iar fiecare pacient își va putea vizualiza rezultatele investigațiilor paraclinice și dosarul de sănătate. De asemenea, digitalizarea va aduce cu sine și o gestionare mai eficientă a informațiilor medicale, facilitând comunicarea între departamente și îmbunătățind calitatea serviciilor oferite.

Valoarea totală a proiectului este de 4.455.000 de lei, din care 3.700.000 de lei sunt fonduri europene, nerambursabile. Cu acest proiect, valoarea investițiilor din ultimii 4 ani făcute de Consiliul Județean Dâmbovița la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se ridică la aproximativ 19.200.000 de euro: -Construire Ambulatoriu de Specialitate –valoare 3.400.000 euro. Proiect finalizat; -Construire corp nou Secție de Cardiologie – 2.000.000 euro. Proiect finalizat; -Am achiziționat un aparat angiograf – 2.100.000 euro; – Se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe – 1.700.000 euro; -Reducerea  riscului infecțiilor nosocomiale – 7.000.000 euro; -Proiectul de reabilitare a clădirii Secției de Tratamente Recuperatorii și a Pavilionului Administrativ – 2.100.000 euro”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner