Președintele Chindiei Târgoviște, Gabriel Boriga, a vorbit pe larg despre situația financiară a clubului

in Sport by
Banner

Într-o conferință de presă susținută la stadionul municipal „Eugen Popescu”, noul președinte al  Chindiei Târgoviște, Gabriel Boriga, a adus în prim-plan mai multe aspecte legate de situația financiară și de perspectivele echipei pentru sezonul în curs.

Principala temă abordată a fost situația financiară a clubului, unde Boriga a evidențiat datoriile acumulate, precum și eforturile susținute pentru gestionarea lor. Cu un total de 6,235,511 lei datorii, președintele a subliniat implicarea decisivă a autorităților locale, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, în susținerea financiară a clubului.

De asemenea, Boriga a făcut lumină și asupra datoriilor salariale către jucători și angajați, asigurând că restanțele vor fi achitate în întregime până la finalul acestei săptămâni, semnalând astfel un pas important către stabilitatea financiară și respectarea angajamentelor contractuale.

Datorii către jucătorii și angajații care nu mai au contract cu AFC Chindia Târgoviște, sunt de 612,704 de lei. Datoriile către jucătorii angajații care sunt sub contract cu AFC Chindia, sunt de 1,523,398 de lei. Datorii către ANAF, 1,483,512 de lei, din care, 1,080,000 sunt eșalonați în trei tranșe lunare, adică nu sunt toți exigibili, ci doar 309,407 de lei, care reprezintă contribuțiile la salarii aferente lunii decembrie 2023. Mai avem restanțe și către furnizorii, adică 2,106,491 de lei. Mai avem restanțe către doi creditori, care au ajutat și au împrumutat clubul acum foarte mult timp și au de recuperat împrumuturile… 600,000 de lei. În total, 6,235,511 lei, aceasta este situația financiară de la care plecăm.

În 2024, Primăria Municipiului Târgoviște a făcut plăți până astăzi de 1,6 milioane de lei, urmând ca în aceste zile să plătească și ultimii 300.000 de lei pe care îi are din contribuția de asociat aferente anului 2024. A ajutat practic cu tot ceea ce putea să ajute legal. Consiliul Județean Dâmbovița a acordat tot cuantumul de 600.000 de lei. Tot Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat o mutare a unei sume de un milion de lei pentru a  intra la cotizație de asociat. Așadar, ambii asociați ai clubului, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, practic, până la sfârșitul acestei săptămâni, împreună vor vira sume de aproximativ 3,5 milioane de lei, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Toată lumea trebuie să înțeleagă că fără implicarea Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Târgoviște, nu aveam cum să vorbim despre fotbal la Târgoviște, începând din anul 2010 când a fost înființată această echipă. Vreau doar să conștientizăm acest lucru, pentru că este un adevăr, iar adevărul niciodată nu ne face niciodată rău” , a declarat Gabriel Boriga.

Președintele Chindiei a mai precizat faptul că au fost făcute  eforturi constante de a asigura stabilitatea financiară a clubului și s-au făcut pași importanți către achitarea restanțelor salariale ale jucătorilor. Astfel, vineri, jucătorilor li s-a achitat salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în cursul acestei săptămâni vor fi achitate și celelalte două rate restante pentru anul 2023, respectiv jumătate din luna noiembrie și întreaga luna decembrie.

Referitor la restanțele salariale către jucători, vineri, le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în această săptămână vor fi achitate celelalte două rămășițe ale anului 2023, jumătate din luna noiembrie și toată luna decembrie. Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, vom putea vorbi că toate restanțele financiare către jucători și antrenorii echipei de seniori vor fi achitate până la 31 decembrie, astfel va rămâne doar un salariu restant, cel aferent lunii ianuarie. Ca o paranteză, vă pot spune că din echipele de Liga 1 și Liga 2 din România, nu cred că sunt mai mult de cinci echipe care stau mai bine decât noi la acest moment. Totuși, vorbim despre ziua de vineri, când se vor achita toate aceste restanțe” , a mai precizat președintele Chindiei.

În ceea ce privește relația cu suporterii, președintele a subliniat importanța acestora în viitorul echipei și a anunțat reducerea semnificativă a prețurilor la bilete pentru a asigura accesibilitatea tuturor celor interesați să susțină echipa.

„Suporterii au fost lângă echipă și la bine și la rău”, a declarat Boriga, exprimându-și recunoștința față de fanii fideli și subliniind importanța colaborării strânse dintre club și comunitatea locală.

Primul meci oficial al Chindiei în 2024 este cu Metaloglobus București, care va avea loc sâmbătă, 24 februarie, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, începând cu ora 11:30, partidă ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii secunde.

Banner