Consiliul Județean Dâmbovița – Investiții importante în infrastructura rutieră

in Administrație by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) își concentrează eforturile pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere, iar proiectul de reabilitare a drumului județean DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni este un exemplu în acest sens. Proiectl în cauză se derulează într-un ritm alert, potrivit informațiilor oferite de autorități.

Cu o lungime de 6,7 kilometri, DJ 724 este un drum vital pentru conectivitatea localităților din zonă și pentru stimularea turismului în regiune. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a subliniat importanța acestui proiect și a solicitat ca acest drum să fie adus la cele mai bune standarde de circulație, pentru a facilita accesul și dezvoltarea turistică a zonei.

Lucrările de reabilitare și modernizare se desfășoară într-un ritm susținut, constructorii menținându-se în graficul stabilit. Proiectul este finanțat în parte prin Programul Național „Anghel Saligny”, cu o sumă de 41.000.000 de lei, iar diferența necesară va fi asigurată din bugetul local, într-o sumă totală de 76.000.000 de lei.

Fapte concrete! Ritm mai mult decât bun la reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni. Astăzi, se lucrează la podul de peste râul Dâmbovița și se forează o parte a coloanelor ce vor stabiliza zona și vor preveni alunecările de teren. Am insistat ca acest drum, care are o lungime de 6,7 km, să fie reabilitat și adus la cele mai bune condiții de circulație! Pe lângă siguranță în trafic, drumul județean va înlesni accesul într-un loc cu potențial turistic rural care, mai mult ca sigur, va fi pus în valoare.

Din valoarea totală a proiectului de aproximativ 76.000.000 de lei, alături de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița am reușit să atragem suma 41.000.000 de lei prin Programul Național „Anghel Saligny”, diferența urmând să o asigurăm din bugetul local. Per total, reabilitarea DJ724 Malu cu Flori – Pucheni constă în:  -Turnarea a două straturi de asfalt; -Șanțuri pereate și rigole carosabile pe o lungime de 10 km;  -34 de podețe tubulare și dalate; -3,5 km de parapete de protecție;  -Amenajarea a 5 stații de autobuz;  -Reabilitarea a 3 poduri” , a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner