Conducerea CJD, prezentă la marcarea a cinci ani de activitate a Societății Curent Metal, în județ

in Administrație/Economie by
Banner

Conducerea CJ Dâmbovița și reprezentanții companiei turcești Curent Metal au marcat împreună aniversarea a cinci ani de activitate în județ, subliniind o colaborare solidă și sprijinul continuu pentru mediul de afaceri local.

Evenimentul festiv a avut loc la sediul societății Curent Metal din Văcărești, iar printre cei prezenți s-au numărat președintele CJD, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul județului Claudia Gilia și secretarul general al județului, Dan Popa.

În discursul său, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a vorbit despre sprijinul autorităților locale pentru investitorii care aleg să-și dezvolte afacerile în Dâmbovița, evidențiind beneficiile pe care această colaborare le aduce atât mediului de afaceri, cât și comunității locale.

Sprijinim investitorii care aleg să-și dezvolte afacerile în județul nostru, având convingerea că un astfel de parteneriat este benefic atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru Dâmbovița și dâmbovițeni. Este o deosebită onoare să avem la noi în județ un astfel de eveniment. Un proverb turc ne învață, „un prieten se câștigă în 40 de ani” , dar astăzi am învățat că în cinci ani deja suntem prieteni. Deși am trecut prin perioade grele, având în vedere contextul actual, faptul că sunteți o firmă în județul nostru, pentru noi este o mândrie și ne aduce numai beneficii, atât pentru Dâmbovița, cât și pentru România. Sunt încântat să văd că în acest moment, Curent Metal oferă locuri de muncă dâmbovițenilor, dar se implică activ în instruirea angajaților, oferindu-le acestora o bază solidă pentru creșterea și dezvoltarea profesională” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Ambasadorul Turciei în România, Ozgur Kivanc, a adus în discuție relațiile strânse dintre cele două țări, subliniind importanța parteneriatului strategic și comercial în contextul relațiilor bilaterale.

Înainte de toate, aș vrea să creionez un cadru general. România este un prieten foarte apropiat al Turciei. De asemenea, un aliat NATO foarte apropiat. Totodată, din 2011 până astăzi, sunt parteneri strategici în această alianță. Avem relații militare foarte apropiate. În momentul acesta, patru avioane F10, asigură pacea deasupra României. În Marea Neagră, avem zilele următoare o acțiune de curățare a minelor. Pentru a fi un partener strategic în adevăratul sens al cuvântului, este foarte important ca și aspectul comercial al investițiilor să fie puternic. Părerea mea, că România și Turcia, în momentul acesta, reflectă acest parteneriat strategic pe care îl au în domeniul comercial și în domeniul investițiilor.”

Directorul general Arctic, Murat Buyukerk, a exprimat bucuria sa cu privire la colaborarea îndelungată cu Curent Metal și a evidențiat rezultatele de succes obținute de societățile din grupul Arçelik pe parcursul celor peste 50 de ani de activitate în România, subliniind solidaritatea și sprijinul reciproc între partenerii de afaceri.

Sunt foarte fericit că mă aflu aici să sărbătoresc cinci ani de la înființarea în România a societății care este și partenerul nostru de ani buni, cu care noi am intrat împreună pe piața din România. Urmărim cu toții toate reușitele și succesele, proiectele și investițiile pe care societățile din grupul Arçelik le realizează de peste 50 de ani. Este un drum pe care l-am început împreună în urmă cu 56 de ani și de atunci mergem umăr la umăr, în toate investițiile pe care le facem. Pe măsură ce am crescut și ne-am dezvoltat, și partenerii noștri de afaceri s-au dezvoltat. În momentul în care noi am intrat pe alte piețe, în alte piețe, nu ne-au lăsat singuri, au venit împreună cu noi și am semnat o serie de succese împreună, sprijinindu-ne unul pe celălalt.

Evenimentul a constituit nu numai o ocazie de a celebra aniversarea, ci și de a întări relațiile de colaborare și parteneriatul dintre autoritățile județene și sectorul privat, pentru promovarea dezvoltării economice și sociale în județul Dâmbovița.

Banner